Άσχημα νέα για την οικογένεια Παντελίδη! Το υπέρογκο ποσό που τους ζητάνε απο την ασφαλιστική - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Άσχημα νέα για την οικογένεια Παντελίδη! Το υπέρογκο ποσό που τους ζητάνε απο την ασφαλιστική

Ένας νέος μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στην ασφαλιστική εταιρεία Interamerican και στην οικογένεια Παντελίδη, όπως εκτιμούν νομικές και ασφαλιστικές πηγές θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, μετά το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οδηγός του μοιραίου τζιπ ήταν ο γνωστός τραγουδιστής.
Τι θα ισχύσει τελικά με τις αποζημιώσεις
Στην πολύμηνη διαμάχη, ανάμεσα στην οικογένεια του αδικοχαμένου καλλιτέχνη και των δυο συνεπιβατιδών του, έρχεται να προστεθεί, μετά τη δικαστική απόφαση και η Interamerican, εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το θηριώδες μαύρο τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής το  μοιραίο βράδυ (ιδιοκτησίας του Αντώνη Ρέμου).
Αφού είναι πλέον δεδομένο σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας  πως στη θέση του οδηγού εκείνη τη νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος σύμφωνα με την τροχαία , είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο, (το πόρισμα αναφέρει 2,7 γραμ. ανά λίτρο) οι Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου όπως εκτιμούν νομικοί και ασφαλιστικοί κύκλοι μπορούν θα καταθέσουν αγωγή για αστική ευθύνη στην Interamerican, ζητώντας αποζημίωση.
Όπως ορίζει η νομοθεσία,  η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να τους καταβάλει χρηματική αποζημίωση, που μπορεί να φτάσει στο ποσό του 1.000.000 ευρώ για την κάθε μια. Όμως το ποσό, που τελικά θα τους καταβληθεί, εξαρτάται από τη φορολογική δήλωση των δύο κοριτσιών (εάν υποβάλλουν στην εφορία).
Δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις η ετήσια φορολογική δήλωση είναι ένα δυνατό στοιχείο για να διεκδικήσει κάποιος όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα.  Βέβαια εάν οι ίδιες δεν κάνουν φορολογική δήλωση τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.
Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι εάν δεν υπάρχει φορολογική δήλωση το ποσό που μπορούν να διεκδικήσουν θα είναι μικρό χωρίς φυσικά κάποιος να μπορεί να μαντέψει το ύψος.
Η Interamerican
Αφού καταβληθεί η αποζημίωση από την Interamerican στη συνέχεια, με τη σειρά της η ασφαλιστική εταιρία όπως επισημαίνουν μιλώντας στο mononews.gr έμπειροι ασφαλιστές, υποχρεούται να κινηθεί νομικά κατά της οικογένειας του τραγουδιστή, διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται στο χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι Αρναούτη και Κυριάκου.
Δηλαδή εάν η εταιρία καταβάλει αποζημιώσεις συνολικά 1.000.000 ευρώ τότε η απαίτηση της κατά της οικογένειας Παντελίδη θα ανέλθει σε αυτό το ποσό. Η απαίτηση της Interamerican θα στηριχθεί στο πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών το οποίο αναφέρει ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός.
Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα απαιτήσει τα τα ποσά που εισπράττει από τα δικαιώματα των τραγουδιών του θανόντος.
Φρόσω Κυριάκου, Μίνα Αρναούτη και Παντελής Παντελίδης
Και ενώ η υπόθεση, μετά την απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέως θα περάσει στο αρχείο, το μόνο σίγουρο είναι πως έπεται συνέχεια.
Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά το πόρισμα
Την έκρηξη της μητέρας του αδικοχαμένου καλλιτέχνη προκάλεσε το πόρισμα, η οποία με μια άκρως επιθετική ανάρτηση στο facebook, αμφισβήτησε ευθέως τη Δικαιοσύνη, με τη φράση: «Οδηγός ο Παντελίδης… για γέλια είστε.»
Τις επόμενες ημέρες, η οικογένεια αναμένεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης, οπότε και ο φάκελος θα ανατεθεί σε εισαγγελέα Εφετών για επανεξέταση της υπόθεσης, καθώς από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι συγγενείς του τραγουδιστή αρνούνταν να δεχτούν πως εκείνος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ, έχοντας μάλιστα καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Από την άλλη πλευρά, δικαιωμένη και ελαφρώς εριστική παρουσιάζεται η Μίνα Αρναούτη, σε post της, στο οποίο αναφέρει: «Στο αρχείο μπήκε πλέον και επίσημα η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη. Σπίτια σας τώρα..!»
Την εν λόγω ανάρτηση ακολούθησε και ένα κείμενο στο προσωπικό της blog, το οποίο ονόμασε: «Η αλήθεια πρώτα βγαίνει και μετά λάμπει».
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
Σήμερα είναι μια άλλη μέρα! Ήρθε η λύτρωση για μένα που τόσο καιρό περίμενα!Ήρθε η δικαίωση μου!!! Έλεγα μόνο την αλήθεια ,κατηγορήθηκα γι’αυτήν και αμφισβητήθηκα ,θύμωσα ,αντέδρασα ,επιτέθηκα …αλλά είχα δίκιο! Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλους αυτούς που με στήριξαν στον μεγάλο αγώνα μου να σταθώ ξανά στα πόδια μου , συντετριμμένη από το θάνατο που ήρθε τόσο κοντά μου ,αλλά κατάφερα να νικήσω, με την βοήθεια των γιατρών και την στήριξη κυρίως της γλυκιάς μου μανούλας,συγγενών και φίλων αλλά και αγνώστων που έγιναν φίλοι.
Ευχαριστώ τον δικηγόρο μου για την στήριξη του και την επιμονή του να αποδοθεί η δικαιοσύνη.
Όσοι με γνώριζαν ήξεραν ότι δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα για τίποτα. Για όσους δεν με ήξεραν ελπίζω να κατάλαβαν πως έπρεπε να περιμένουν το επίσημο πόρισμα.
Η αλήθεια πρώτα βγαίνει και μετά λάμπει!
Θα μπορούσα να γράψω πολλά όμως θα πω μόνο ότι θα προσπαθήσω να τούς συγχωρήσω έναν προς έναν. Δεν τούς μισώ ,μόνο νιώθω αδικημένη και κουρασμένη που ένιωσα όλη αυτή την αδικία την στιγμή που το μόνο που χρειαζόμουν ήταν δύναμη,αγάπη και κουράγιο.
Τώρα που σηκώθηκα όμως θα κρατήσω μια θέση στη καρδιά μου για σένα πάντα,έγραψες ίσως το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ζωής μου και θα έχω το γέλιο σου να χαμογελάω κάθε φορά που το θυμάμαι. Λίγο είναι αυτό; Καλέ μου Παντελή αν γινόταν να πέρναγα ξανά όλο αυτόν τον Γολγοθά για να σε φέρω πίσω θα το έκανα. Εσύ μπορείς να ακούς τη φωνή της καρδιάς μου τώρα, έτσι νιώθω.
Μερικές συγνώμες σήμερα θα βοηθούσαν στη συνέχεια της ζωής μου αλλά ίσως να μην έρθουν και ποτέ ,εγώ πάντα θα ελπίζω.
Ευχαριστώ για τα μηνύματά σας και για την ανάγκη σας αυτή να μου εκφράσετε την συμπαράστασή σας …
Επήλθε η δικαίωση και πολύ μου πάει..!
Οι βόμβες δεν έσκασαν ποτέ και οι αποκαλύψεις από τον κίτρινο τύπο έμειναν στις υποσχέσεις,μην τους διαβάζετε πια!
Καλο βράδυ…Τώρα ας σωπάσουμε όλοι!!!
Το χρονικό του τραγικού δυστυχήματος
Ήταν Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, 08:20 το πρωί, όταν έγινε γνωστή η είδηση πως το Ι.Χ, που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης ξέφυγε από την πορεία του και με μεγάλη ταχύτητα, καρφώθηκε σε δέντρο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού
Ο γνωστός τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι δύο γυναίκες, που βρίσκονταν στο αμάξι, νοσηλεύονταν σε σοβαρή κατάσταση.
Στο νοσοκομείο μετέβη επιχειρηματίας γνωστού νυχτερινού κέντρου, ο οποίος και αναγνώρισε τη σορό του άτυχου τραγουδιστή. Αμέσως μετά έφθασε και ο αδελφός του για την τυπική ταυτοποίηση των στοιχείων του, αφού ο Παντελής Παντελίδης δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να τον απεγκλωβίσουν για ώρα και κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να διαλύσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνει άθικτο το σώμα του τραγουδιστή αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών.
Πηγή: Mononews.gr