Απεβίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola, Δημήτρης Λόης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Απεβίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola, Δημήτρης Λόης

Απεβίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca Cola, Δημήτρης ΛόηςΗ Coca Cola ανακοίνωσε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Δημήτρης Λόης απεβίωσε στις 2 Οκτωβρίου 2017.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Δημήτρη. Θεωρώ τιμή μου το γεγονός ότι τον γνώρισα προσωπικά και συνεργάστηκα μαζί του στενά όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε ο κ. Αναστάσης Δαυίδ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca Cola HBC AG. «Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του στους ανθρώπους μας, το ήθος του και για τις αξίες που πρέσβευε».

Ο κ. Μιχάλης Ήμελλος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας για το επόμενο διάστημα. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο.

«Είναι προς το καλύτερο συμφέρον της Coca-Cola HBC και δικό μου να πάρω αυτό το χρόνο για να εστιάσω στην υγεία μου, ενώ ο Μιχάλης και η υπόλοιπη ισχυρή μας ομάδα συνεχίζουν να εκτελούν τη στρατηγική μας», ανέφερε πριν δύο εβδομάδες σε ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Λόης, ο οποίος είχε σπάνια ασθένεια στο αίμα.

Ο Λόης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola HBC τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε Περιφερειακός Διευθυντής έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της Εταιρείας όπως η Βουλγαρία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μολδαβία, η Νιγηρία και η Ρουμανία.

Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του ομίλου και με τους περιφερειακούς διευθυντές του Ομίλου να αναφέρονται απευθείας σ΄ αυτόν. Από τη θέση αυτή ο Λόης ηγήθηκε της υλοποίησης στρατηγικών πρωτοβουλιών με σημαντικότερη επιτυχία την αύξηση μεριδίου στις αγορές δραστηριοποίησης του Ομίλου, τη βελτίωση του κεφαλαίου κίνησης, τη σημαντική μείωση του κόστους και την εφαρμογή συστημάτων SAP WAVE 2 σε επιπλέον χώρες.

Πριν αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας, ο Δημήτρης Λόης είχε θητεύσει σε διάφορα πόστα της εταιρείας, σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην Frigoglass A.B.E.E., αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου το 2003.

Ήταν χημικός μηχανικός με πτυχία από το Illinois Institute of Technology και το Northeastern University. newsbeast.gr