Άνοιξαν κατάστημα λογαριασμών ΔΕΚΟ και εξαπατούσαν εκατοντάδες καταναλωτές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Άνοιξαν κατάστημα λογαριασμών ΔΕΚΟ και εξαπατούσαν εκατοντάδες καταναλωτές

Άνοιξαν κατάστημα δίπλα από την ΔΕΗ Αχαρνών, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχε κλείσει στο γραφείο εξόφλησης λογαριασμών εδώ και δύο χρόνια στην περιοχή.
Απατεώνες άνοιξαν κατάστημα εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ στο Μενίδι επί της οδού Θερμοπυλών και δίπλα από την ΔΕΗ και εξαπάτησαν εκατοντάδες καταναλωτές από τους οποίους υπεξαίρεσαν τα χρήματα για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Συνελήφθησαν με ένταλμα στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο 32χρονοι και μία 26χρονη, για απάτες σε βάρος καταναλωτών υπηρεσιών ΔΕΚΟ. Επιπλέον, αναζητούνται δύο συνεργοί τους, ηλικίας 49 και 65 ετών.
Ειδικότερα, οι δράστες διατηρούσαν κατάστημα εξόφλησης και παροχής υπηρεσιών είσπραξης λογαριασμών ΔΕΚΟ εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχε κλείσει εδώ και δύο χρόνια το γραφείο είσπραξης λογαριασμών της ΔΕΗ στο σημείο και προέβαιναν στην είσπραξη χρηματικών ποσών από πολίτες για την εξόφληση λογαριασμών τους, χωρίς όμως στη συνέχεια να εξοφλούν τους λογαριασμούς, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών σχημάτισε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση απάτης και σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απλήρωτων λογαριασμών καθώς και διάφορες σημειώσεις.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί, από αρχές του 2016, 205 περιπτώσεις εξαπάτησης, με το ποσό που υπεξαιρέθηκε να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 300 καταναλωτές. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή.  news247.gr