Αινιγματική φράση Τραμπ για «νηνεμία πριν από την καταιγίδα» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αινιγματική φράση Τραμπ για «νηνεμία πριν από την καταιγίδα»

trumpfotografiaΑφού συζήτησε για το Ιράν και τη Νότια Κορέα με κορυφαία στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πόζαρε για μια φωτογραφία μαζί τους και είπε πως το στιγμιότυπο απαθανατίζει τη νηνεμία «πριν από την καταιγίδα».

«Παιδιά, ξέρετε τι αντιπροσωπεύει αυτό;» είπε ο Τραμπ όταν δημοσιογράφοι και φωτοειδησεογράφοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Λευκού Οίκου όπου ο πρόεδρος μαζί με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ παρέθεσε δείπνο στους ένστολους αξιωματικούς και τις συζύγους τους.

«Ίσως την ηρεμία πριν από την καταιγίδα», πρόσθεσε.

Ποια καταιγίδα;

«Θα το ανακαλύψετε», απάντησε ο Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τα σχόλια του Τραμπ.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα σε έξι μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη και πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει πολύ σύντομα την απόφασή του για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρησή της.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν (...) να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ σημειώνοντας ότι «Το ιρανικό καθεστώς υποστηρίζει την τρομοκρατία και εξάγει βία, αιματοχυσία και χάος σε όλη τη Μέση Ανατολή. Για αυτό πρέπει να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και στις φιλοδοξίες απόκτησης πυρηνικών όπλων του Ιράν. Δεν τήρησαν το πνεύμα της συμφωνίας τους», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος.

Ερωτηθείς για την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρηση της συμφωνίας, ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε «θα ακούσετε (νέα) για το Ιράν πολύ σύντομα». kathimerini.gr