9 Μύθοι Επιβίωσης που στην Πραγματικότητα θα σας κάνουν Κακό. Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Σωθείτε! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

9 Μύθοι Επιβίωσης που στην Πραγματικότητα θα σας κάνουν Κακό. Δείτε ΤΙ πρέπει να Κάνετε για να Σωθείτε!

Κυκλοφορούν πολλοί κανόνες που εξηγούν πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Αλλά είναι όλοι τους αποτελεσματικοί;

Αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες από αυτές τις συμβουλές που στην ουσία είναι μύθοι και δεν είναι απλά άχρηστες αλλά και επικίνδυνες.
Πρώτες βοήθειες για δάγκωμα από φίδι
Το δηλητήριο του φιδιού εισχωρεί στο αίμα πολύ γρήγορα και δεν συσσωρεύεται στην περιοχή του τσιμπήματος. Έτσι, δεν έχει αποτέλεσμα το να προσπαθήσετε να το ρουφήξετε. Επιπλέον, βάζοντας το στόμα σας πάνω στο τσίμπημα μπορεί να περάσει το δηλητήριο στο στόμα και τον οισοφάγο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να μην εξαπλωθεί το δηλητήριο στο αίμα είναι να παραμείνετε ήρεμοι, να κρατήσετε την πληγή κάτω από το επίπεδο της καρδιάς, να καταναλώσετε πολλά υγρά και να προσπαθήσετε να πάτε στο νοσοκομείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
3
Τι να κάνετε αν χαθείτε στο δάσος
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν χαθείτε στο δάσος είναι να βρείτε φαγητό. Αυτό δεν ισχύει 100%. Ένα υγιές άτομο μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό για αρκετό καιρό: μέχρι και 6 εβδομάδες. Αλλά το να βρείτε μια πηγή νερού και να χτίσετε ένα καταφύγιο για να προστατευτείτε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι οι πρώτες σας προτεραιότητες.
4
Πώς να χτίσεις καταφύγιο
Πριν ξεκινήσετε να βρείτε το πιο κατάλληλο καταφύγιο, πρέπει να εξετάσετε το περιβάλλον γύρω σας και τις καιρικές συνθήκες. Πρέπει να βρείτε ένα καταφύγιο που να σας προστατεύει από τον αέρα, την βροχή ή τον καυτό ήλιο. Αλλά δεν αρκεί να χτίσετε κάτι για να μπαίνετε μέσα. Το κρύο έδαφος στην κυριολεξία θα απορροφήσει την θερμότητα σας την νύχτα αν δεν βάλετε ένα στρώμα ανάμεσα σε σας και το χώμα.
5
Πώς να βρεις νερό στην έρημο
Υπάρχει μόνο ένας τύπος αποθηκευτικού κάκτου που περιέχει πόσιμο νερό. Μπορείτε επίσης να ενυδατωθείτε από τα φραγκόσυκα. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι κάκτοι είναι δηλητηριώδεις. Αν πιείτε το υγρό που περιέχουν μπορεί να ανακατευτείτε, να κάνετε εμετό πολύτιμα υγρά και να αφυδατωθείτε.
6
Πώς να επιβιώσετε από επίθεση αρκούδας
Οι αρκούδες δεν θέλουν να σας επιτεθούν, πόσο μάλλον να σας φάνε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, απλά πρέπει να κάνετε πίσω αργά αργά χωρίς να κοιτάτε την αρκούδα. Κρατήστε απόσταση. Αυτό θα δείξει στην αρκούδα ότι δεν έχετε βλέψεις για την περιοχή της.
7
Πώς να καταλάβεις ποια φυτά είναι ασφαλή για κατανάλωση και ποια είναι τοξικά
Πράγματι, κάποια μούρα και μανιτάρια που είναι θανατηφόρα για τους ανθρώπους δεν είναι δηλητηριώδη για πολλά ζώα και πουλιά. Έτσι, ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσετε ένα βρώσιμο φυτό από ένα δηλητηριώδες, είναι να αναγνωρίσετε το είδος του.
8
Πώς να προσανατολιστείς με την βοήθεια των βρύων
Τα βρύα φυτρώνουν σε όλες τις πλευρές του δέντρου, όχι μόνο στην βόρεια, αναλόγως τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Μην εμπιστεύεστε αυτόν τον δημοφιλή μύθο προσπαθώντας να προσανατολιστείτε στο δάσος, διαφορετικά θα χαθείτε. Δείτε εδώ πώς να προσανατολιστείτε χωρίς πυξίδα.
9
Πώς να θεραπεύσετε την υποθερμία
Ποτέ μην τρίβετε τα σημεία που έχουν παγώσει, γιατί μπορεί να προκαλέσετε επιπλέον ζημιά στους ιστούς. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό ή λάμπα θέρμανσης. Η θεραπεία αυτή μπορεί να προκαλέσει σοκ στο σώμα του θύματος. Αντί γι’αυτό, απλά ζεστάνετε το σώμα του σταδιακά, κατά προτίμηση με κουβέρτες και μπουκάλια με ζεστό νερό κάτω από τις μασχάλες.
10
Πώς να επιβιώσετε από επίθεση καρχαρία
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι πρέπει να δώσεις μπουνιά στην μύτη του καρχαρία για να επιβιώσεις από επίθεση. Ακόμα και αν αυτό ισχύει, δεν έχουν πολλοί την δύναμη για να το κάνουν αυτό, ειδικά κάτω από το νερό. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που έχετε μια τέτοια, δυσάρεστη συνάντηση, δοκιμάστε να βάλετε ένα αντικείμενο ανάμεσα σε σας και το ζώο (για παράδειγμα, μια μάσκα ή μια σανίδα). Αν δεν έχετε τίποτα πρόχειρο, ο καλύτερος τρόπος για να τον διώξετε είναι να ξύσετε τα μάτια ή τα βράγχια του.
11

Πηγή: fanpage.gr
Via: brightside.me