Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ομολόγησε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2018 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ομολόγησε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2018


Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ομολόγησε ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2018Στόχος σε ένα χρόνο να είμαστε εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας - Παραδέχθηκε ότι η πολιτική του έχει «αντιφάσεις, πολλές φορές» - Προσπάθησε να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα για την κυβέρνησή του

Μια ειδυλλιακή για τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία με την οποία εγκαινίασε την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και υποσχέθηκε ότι σε ένα χρόνο από τώρα η Ελλάδα δεν θα υφίσταται «ασφυκτική επιτροπεία», παραδεχόμενος για πρώτη φορά επισήμως ότι η επιτήρηση από τους Ευρωπαίους θα συνεχιστεί για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα...

«Σε ένα χρόνο από τώρα ελπίζω α σας ξαναδώ όλους και όλες εδώ στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ» είπε ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «Η χώρα μετά από οκτώ δυστυχώς ολόκληρα χρόνια θα εγκαινιάζει τη ΔΕΘ εκτός μνημονίων και εκτός ασφυκτικής επιτροπείας. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το σχέδιό μας, θα το καταφέρουμε και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε, να ξαναστηθεί αυτή η χώρα στις δικές της δυνάμεις και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και αναγκαίο να γίνει πράξη αυτό το όραμα».

«Δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του κοινωνικού κράτους, της λογοδοσίας και να διαμορφώσουμε θεσμούς μέσα από τους οποίους θα προστατεύουμε το δημόσιο συμφέρον, ώστε η ανάπτυξη να διαχυθεί στους πολλούς».


Παραδέχθηκε αντιφάσεις στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ...

«Η πολιτική μας μέσα από δυσκολίες και από αντιφάσεις πολλές φορές, δεν το αρνούμαι, υπηρετεί τον στόχο να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο διάστημα, έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο. Τα σημάδια είναι εμφανή σε μας και στους εταίρους μας».

«Τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η οικονομία κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που προσεγγίζουν το 2% και τους οποίους είχαμε να δούμε εννέα χρόνια» υποστήριξε και παραδέχθηκε ότι αυτή η ανάπτυξη «έρχεται έπειτα από δύο χρόνια πρωτοφανούς δημοσιονομικής προσαρμογής».

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, την μείωση του spread στα ομόλογα και την αύξηση των εξαγωγών το Α' εξάμηνο του 2017 κατά 18%.

Ο κ. Τσίπρας μετέφερε και μια συνομιλία που είχε με έναν Γάλλο επιχειρηματία (τον οποίο δεν κατονόμασε) που συνόδευε τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην επίσκεψη του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο Γάλλος του είπε: «Πετύχατε κάτι πολύ σημαντικό: καταφέρατε στη συνείδηση των Γάλλων αλλά και όλης της Ευρώπης να μετατρέψετε το βασικό χαρακτηριστικό που προσδιόριζε τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, να μετατρέψετε το Grexit σε Grinvest. Βρήκα πολύ σημαντική αυτή την παρατήρηση...».



«Η μετάβαση από την εποχή του Grexit στην εποχή του Grinvest δεν γίνεται αυτόματα αλλά με σχέδιο...» αυτοαποθεώθηκε ο κ.Τσίπρας.

Αφού απαρίθμησε κάποιες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο οποίος, όπως είπε «σε πείσμα πολλών θα ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες, από το ΕΣΡ».
«Καλώς ήρθε η ανάπτυξη»
 
«Ανάπτυξη λοιπόν, καλώς ήρθε η ανάπτυξη, την καλωσορίζουμε. Σστόχος μας η ανάπτυξη για τους πολλούς» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε ότι «μόνο η ανάπτυξη για τους πολλούς μπορεί να είναι ορθή, τεκμηριωμένη».



protothema.gr