Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκροί οι 2 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Τραγωδία στην Κομοτηνή: Νεκροί οι 2 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη

sssΤραγικό τέλος είχε η αναζήτηση των δύο επιβαινόντων στο μικρό διθέσιο αεροπλάνο το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής σε δύσβατη ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό Κερασιά έξω από την Κομοτηνή.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της καταρρακτώδους βροχής και του δύσβατου της περιοχής, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πραγματοποιούσαν τις έρευνες εντόπισαν τα δύο άτομα νεκρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζευγάρι Ουκρανών που πραγματοποιούσε ταξίδι αναψυχής από την Αλεξανδρούπολη στη Ρουμανία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμνο στοιχεία από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ζευγάρι των Ουκρανών εντοπίστηκε εγκλωβισμένο στην άτρακτο του αεροσκάφους, εντός χαράδρας σε μικρή σχετικά απόσταση από το σημείο όπου είχε εντοπιστεί το φτερό του μονοκινητήριου.

Οι έρευνες

Νωρίτερα σύμφωνα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του περιφερειακού επιχειρησιακού κέντρου πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μέρος της πτώσης του αεροσκάφους ήταν απόκρημνο, και τις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο επιβαινόντων στο μονοκινητήριο αεροσκάφος δυσχέραινε η καταρρακτώδης βροχή, το σκοτάδι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής με χαράδρες.

Στις έρευνες συμμετείχαν με επικεφαλής τον αντιπύραρχο Κώστα Παπάζογλου, διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής, μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα της πυροσβεστικής.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Το ιδιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις 12.37 από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, με επιβαίνοντες ένα ζευγάρι υπηκόους Ουκρανίας και προορισμό το Βουκουρέστι.

Μαζί του και με κοινό προορισμό, απογειώθηκε και ένα δεύτερο επίσης, μικρό αεροσκάφος, το οποίο λίγη ώρα μετά την απογείωση, ανέφερε στο FIR της Σόφιας ότι δεν βλέπει το έτερο αεροσκάφος.

Η κινητοποίηση του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση και στο πλαίσιο αυτής απογειώθηκε περίπου στις 17.00 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Super Puma, το οποίο και κατηύθυνε τις έρευνες εντοπισμού στην περιοχή της Κερασιάς, όπου και εντοπίστηκε αρχικά το ένα φτερό του αεροσκάφους, απόδειξη της πτώσης και συντριβής του.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία.

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος.

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος. matrix24.gr