Σοκ! Χειροπέδες σε συγγενή πασίγνωστης μουσικοσυνθέτριας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Σοκ! Χειροπέδες σε συγγενή πασίγνωστης μουσικοσυνθέτριας


Σε βάρος του ανιψιού της γνωστής μουσικοσυνθέτριας σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία, καθώς η εμπλοκή του έχει να κάνει με κατοχή αρχαίων που ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια εξάρθρωσης της πολυδαίδαλης συμμορίας πορτοφολάδων από την Ασφάλεια Αττικής.

Πως αποκαλύφθηκε η δράση του

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ανιψιός της μουσικοσυνθέτριας το τελευταίο διάστημα είχε προσλάβει οικιακή βοηθό για το σπίτι του, προκειμένου να το προσέχει και να το καθαρίζει, καθώς ο ίδιος λείπει μεγάλα διαστήματα στην Γαλλία.
Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός όπως αποκαλύφθηκε, είχε αναπτύξει στενές σχέσεις με το κύκλωμα των πορτοφολάδων, καθώς φαίνεται πως και η ίδια συμμετείχε, κυρίως στην κλεπταποδοχή, αλλά και στην φύλαξη κλοπιμαίων.
Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας που παρακολουθούσαν εδώ κι ένα μήνα το κύκλωμα, που είχε ρημάξει τους ανυποψίαστους επιβάτες των ΜΜΜ, διαπίστωσαν πως η συγκεκριμένη γυναίκα επισκέπτονταν συχνά ένα σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.
Στα πλαίσια της επιχείρησης εξάρθρωσης της πολυδαίδαλης σπείρας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την αλλοδαπή οικιακή βοηθό στο σπίτι του ανιψιού τις μουσικοσυνθέτριας, που δηλώνει Αρχιτέκτονας και γλύπτης. Την στιγμή της σύλληψης της οικιακής βοηθού, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλειπε στην Γαλλία.
Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, παρουσία Εισαγγελέα, καθώς οι αστυνομικοί πίστευαν πως εκεί έκρυβε αντικείμενα αξίας η αλλοδαπή δράστης αντί για πορτοφόλια και κλοπιμαία, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν αρκετά αρχαία αντικείμενα, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν στο Υπουργείο πλουτισμού ώστε να εξεταστούν τα ευρήματα από αρμόδιους Αρχαιολόγους.
Παράλληλα ο ανιψιός της μουσικοσυνθέτριας ενημερώθηκε αρμοδίως για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και την ανεύρεση των αρχαίων αντικειμένων, λέγοντας όμως στους Αστυνομικούς, από την Γαλλία όπου και βρίσκεται, πως τα κατέχει νόμιμα και όλα είναι δηλωμένα επίσης με νόμιμο τρόπο.
Βέβαια και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αρχαιολόγοι που εξέτασαν τα αντικείμενα αποφάνθηκαν πως αρκετά από αυτά εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και για το λόγο αυτό σχηματίσθηκε παράλληλη δικογραφία σε βάρος του συγγενή της μουσικοσυνθέτριας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος το μεγαλύτερο διάστημα διαμένει στην Γαλλία, όπου είναι γνωστός γλύπτης, αλλά και καθηγητής Αρχιτεκτονικής σε Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος διεμήνυσε στης Αρχές πως είναι στην διάθεση τις Δικαιοσύνης και όποτε του ζητηθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στην σπείρα των πορτοφολάδων, έπειτα από την ευρεία επιχείρηση που εξαπέλυσε η Ασφάλεια Αττικής το πρωί του Σαββάτου (16.09.2017) συνελήφθησαν 20 άτομα, οι περισσότεροι Αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει την εγκληματική οργάνωση που στην κυριολεξία είχε ρημάξει τους ανυποψίαστους επιβάτες των ΜΜΜ στο κέντρο τις Αθήνας.

Η σπείρα που λειτουργούσε σαν… μαφία

Οργάνωση τύπου Μαφίας, είχε το δαιδαλώδες κύκλωμα των πορτοφολάδων που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Υπήρχε ιεραρχία με Αρχηγό, υπαρχηγό, ακόμα και προϊσταμένους στους διάφορους τομείς τις εγκληματικής οργανώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα δούλευε με βάρδιες, ενώ έδινε στα μέλη του ακόμα και ρεπό για την εβδομαδιαία ξεκούραση τους. Υπήρχε δηλαδή ένα ιδιότυπο εργασιακό μάνατζμεντ, από την «ηγεσία» του κυκλώματος.

Μόνο ένσημα δεν κολλούσαν

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν την συμμορία κατάσχεσαν ακόμα και «καταστάσεις εργασίας», καθώς οι κακοποιοί είχαν χωρίσει τις ομάδες των πορτοφολάδων σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, ανά εβδομάδα.
Μάλιστα σημείωναν ακόμα και τα ρεπό που έδιναν, προκειμένου να γνωρίζουν ποιοι “χρυσοδάκτυλοι” είναι διαθέσιμοι, ώστε να καλύπτουν το “εργασιακό κενό” από το ρεπό του πορτοφολά !!!
Ανά βάρδια εργάζονταν περίπου 10 άτομα, σύνολο 20 το 24ωρο και έπιαναν θέση από το πρωί, σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικό, όπου υπήρχε συνωστισμός δηλαδή, καθώς χιλιάδες πολίτες εκείνη την ώρα πήγαιναν στην εργασία τους.
Τις επόμενες ώρες τις ημέρας, επέλεγαν πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους των Αθηνών, κυρίως στο κέντρο τις πόλης, αλλά και μεγάλα καταστήματα, προκειμένου να ξαφρίζουν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα.
Μάλιστα ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι και πρώην αστυνομικός, απότακτος, οποίος όταν βρίσκονταν στην Υπηρεσία, είχε διαπιστωθεί πως είχε αναπτύξει «στενές σχέσεις» με ανθρώπους τις νύχτας.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έπαιρνε από το κύκλωμα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία στην συνέχεια μεταπωλούσε σε καταστήματα πωλήσεις μεταχειρισμένων κινητών, αλλά και διαβατήρια που άρπαζαν κατά καιρούς οι πορτοφολάδες του κυκλώματος.