Σιαμαία που ήταν ενωμένα στο κεφάλι βλέπουν για πρώτη φορά το ένα το άλλο [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σιαμαία που ήταν ενωμένα στο κεφάλι βλέπουν για πρώτη φορά το ένα το άλλο [εικόνες]

Σιαμαία που ήταν ενωμένα στο κεφάλι βλέπουν για πρώτη φορά το ένα το άλλο [εικόνες]Είναι η στιγμή που ο Τζέιντον και ο Ανιάς ΜακΝτόναλντ βλέπουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο. Αν και μοιράστηκαν κάθε λεπτό της ζωής τους ποτέ δεν είχαν αυτή την ευκαιρία. Με ανοιχτά τα στόματά τους, κοιτάζονται, και η στιγμή, που για τους οικείους τους είναι ιστορική, καταγράφεται από τον φακό.
Και φυσικά κάνει το γύρο του διαδικτύου καθώς τα μικρά αγόρια που γεννήθηκαν ενωμένα στην κορυφή του κεφαλιού, πριν 13 μόλις μήνες, υπεβλήθησαν πρόσφατα σε επέμβαση στο νοσοκομείο Μοντεφιόρε προκειμένου να διαχωριστούν. Ιστορικός, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι και ο χρόνος ανάρρωσής τους καθώς λίγο μετά τις Ευχαριστίες και έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση θα μεταφερθούν σε κέντρο αποκατάστασης.
Όπως γράφει η Daily Mail μάλιστα, ο Τζέιντον είναι ήδη σε θέση να κινηθεί και είναι ιδιαίτερα ζωντανός και ενεργητικός, ενώ παίζει τραβώντας τους επιδέσμους του και με όποιον άλλο μπαίνει στο θάλαμό του. Από την άλλη, ο Ανιάς που ήδη είχε κάποια προβλήματα πριν την εγχείρηση, αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες κυρίως λόγω ιών και λοιμώξεων. Ωστόσο, ο χειρούργος τους Δρ. Φίλιπ Γκούντριτς πιστεύει ότι θα τα καταφέρει, ενώ τονίζει ότι ο Τζέιντον αποτελεί δύναμη ενέργειας για τον αδερφό του αυτή τη στιγμή.
lkj
Για την ιστορία, τα δύο μωρά γεννήθηκαν με καισαρική τομή τον πέρυσι τον Σεπτέμβρη στο Σικάγο, με τους γονείς τους να θεωρούν ότι είναι μια χαρά. Στη συνέχεια όμως και για να έχουν μία καλύτερη ζωή, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση διαχωρισμού. Έτσι απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Mοντεφιόρε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης όπου εργάζεται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους χειρούργους για τέτοιες περιπτώσεις.
Η επέμβαση κόστισε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και οι γονείς άνοιξαν μία Go Fund Me σελίδα προκειμένου να τα βγάλουν πέρα.
de1de2
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίπτωση των δίδυμων αγοριών είναι ιδιαίτερα σπάνια καθώς σε αυτή την κατάσταση γεννιέται μόλις 1 παιδί στις 2,5 εκατομμύρια γεννήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τα στατιστικά στοιχεία της Αμερικής είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έζησαν μέχρι τους 13 μήνες.
Με τον μεγαλύτερό τους αδερφό
de3
Ειδικότερα όσον αφορά στην επέμβαση, η ομάδα που την προετοίμαζε εξέταζε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει χρησιμοποιώντας ένα φυσικό μοντέλο 3D από τα κεφάλια των αγοριών, καθώς και άλλες μεθόδους που τους έδιναν τη δυνατότητα να εξετάσουν διαφορετικά σενάρια.
Ο χειρούργος που τα ανέλαβε
de4