ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος ο Χάσι από τον Ολυμπιακό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος ο Χάσι από τον Ολυμπιακό

Ο Μπέσνικ Χάσι αποτελεί οριστκά παρελθόν για τον Ολυμπιακό, καθώς του ανακοινώθηκε από τους διοικούντες την ΠΑΕ η λύση της συνεργασίας.
Μέτά από 109 ημέρες από την ανακοίνωση της πρόσληψής του, ο Μπέσνικ Χάσι αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Η ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου και δη ο τρόπος, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να προηγείται με 2-0 στην πρώτη ώρα αγώνα, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το "ποτήρι" και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να ολοκληρωθεί πρόωρα η συνεργασία των δύο πλευρών.
Με τους Πειραιώτες να προέρχονται από μία σειρά κακών εμφανίσεων και αρνητικών αποτελεσμάτων, η παραμονή του Αλβανού προπονητή στον "ερυθρόλευκο" πάγκο είχε τεθεί εν αμφιβόλω εδώ και μέρες, με το ντέρμπι του ΟΑΚΑ να αποτελεί ουσιαστικά το κρίσιμο τεστ για την παραμονή του.
Η πρόκριση της ομάδας στη φάση των ομίλων του Champions League έδωσε πόντους στον Χάσι στην αρχή της σεζόν, παρότι ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του ούτε κόντρα στην Παρτίζαν ούτε κόντρα στη Ριέκα και ανά διαστήματα κινδύνεψε αρκετά.
Η χρονιά άρχισε με δύο νίκες επί της ΑΕΛ και της Λαμίας στη Super League Σουρωτή, ωστόσο κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα. Η εκτός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη συνδυάστηκε με ελάχιστες φάσεις, ενώ στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Σπόρτινγκ έκανε... πάρτι στην άμυνα του Ολυμπιακού για ένα ημίχρονο, με τους "ερυθρολεύκους" να στέκονται τυχεροί και να αποφεύγουν τη συντριβή.
Οι "μουρμούρες" που προϋπήρχαν για τον άπειρο σε τέτοιο επίπεδο προπονητή αυξήθηκαν, ωστόσο οι δικαιολογίες ήταν εξίσου σημαντικές, αφού τα προβλήματα τραυματισμών ήταν αρκετά και συσσωρευμένα στην άμυνα. Αυτό οδήγησε τον Χάσι σε ορισμένες εξεζητημένες επιλογές, όπως τη μονιμοποίηση του Αλεξί Ρομαό στα στόπερ και τη χρησιμοποίηση του Γκιγιόμ Ζιλέ ακόμα και σε θέση δεξιού μπακ, στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα.
Η -δύσκολη- νίκη επί του ίδιου αντιπάλου, στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο Ελλάδας λίγο αργότερα, έδωσε... φιλί ζωής στον Χάσι, ωστόσο η ήττα από την ΑΕΚ αποδείχθηκε καταδικαστική, έστω κι αν ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι ότι "δεν σκέφτομαι το δικό μου μέλλον, αλλά το μέλλον της ομάδας. Χάσαμε ένα σημαντικό ματς που το είχαμε υπό έλεγχο. Αυτό με απασχολεί και όχι το προσωπικό μου μέλλον".
Λίγη ώρα μετά από τη συνέντευξη Τύπου, οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού συσκέφθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και αποφάνθηκαν ότι η καλύτερη επιλογή είναι η απομάκρυνση του Χάσι άμεσα, πριν από τον αγώνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο (27/09), ώστε να "ταρακουνηθούν" οι παίκτες και ο Ολυμπιακός να αναζητήσει μία νέα αρχή, μετά από την... άκυρη εκκίνηση στο πρωτάθλημα.