Οι ρουμανικές αρχές αναχαίτισαν σκάφος με 87 πρόσφυγες στη Μαύρη Θάλασσα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ρουμανικές αρχές αναχαίτισαν σκάφος με 87 πρόσφυγες στη Μαύρη Θάλασσα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡΈνα αλιευτικό σκάφος με 87 μετανάστες αναχαιτίστηκε χθες Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στις ακτές της Ρουμανίας· πρόκειται για το τρίτο συμβάν του είδους από τα μέσα Αυγούστου, ανακοίνωσε η ρουμάνικη συνοριοφυλακή.

Όταν εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τις ρουμανικές ακτές, το πλοίο δεν απάντησε παρά τις προσπάθειες των αρχών να επικοινωνήσουν με το πλήρωμά του και εστάλησαν δύο περιπολικά σκάφη για να το συνοδεύσουν ως το λιμάνι Μίντια (ανατολικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πάνω στο πλοίο βρίσκονταν 48 άνδρες, 16 γυναίκες και 23 παιδιά. Η διαδικασία εξακρίβωσης της εθνικότητάς τους και της προέλευσης του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Κοστάντσας, η Γιονέλα Πάσατ.

Δύο πλεούμενα που μετέφεραν αντίστοιχα 69 και 68 παράτυπους μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ αναχαιτίστηκαν στη Μαύρη Θάλασσα τη 13η και την 21η Αυγούστου.

Η Ρουμανία, η οποία δεν ανήκει στον Χώρο Σένγκεν, μέχρι τώρα γενικά είχε μείνει αλώβητη από την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ.

Όμως το Βουκουρέστι φοβάται ότι η Μαύρη Θάλασσα ίσως μετατραπεί σε μια εναλλακτική οδό για τους παράτυπους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πλέον εγείρονται όλο και περισσότερα εμπόδια στη Μεσόγειο, όπως η απαγόρευση στις ΜΚΟ να περιπολούν με πλοία στα ανοικτά της Λιβύης για να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων. iefimerida.gr