Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κασσάνδρα - Έφτασε κοντά σε σπίτια η φωτιά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κασσάνδρα - Έφτασε κοντά σε σπίτια η φωτιά


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κασσάνδρα - Έφτασε κοντά σε σπίτια η φωτιάΕπιχείρηση της Πυροσβεστικής σε τρία μέτωπα - Ζημιές σε εστιατόριο και εκκένωση ξενοδοχείου στις Σέρρες - Μεγάλο μέτωπο και στη Δράμα 

Τρεις πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τις Σέρρες και τη Δράμα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες. 


Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, καίγοντας εκτάσεις πευκοδάσους. 

Η πυρκαγιά περιορίζεται σε ένα μέτωπο στη Μόλα Καλύβα. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπγρεσίας Χαλκιδικής, Μανώλης Τσολάκης, μιλώντας το halkidikinews ανέφερε ότι ήταν σημαντική η συνδρομή των πέντε εναέριων μέσων που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση. 


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί  καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων
 
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι το τελευταίο φως της  ημέρας ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σε ένα μέτωπο η πυρκαγιά στη Σιντική Σερρών


Σε ένα μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Ομαλού-Προμαχώνα Σερρών, στο δήμο Σιντικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από διαφορετικές εστίες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν πυροσβέστες από όλο τον νομό Σερρών και κάτοικοι της περιοχής.

Σε κάποια στιγμή οι φλόγες απείλησαν κτιριακές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Σιδηροκάστρου, όπου προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες στο εστιατόριο, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ξενοδοχείο, εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Η ευρύτερη περιοχή, μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο τελωνείο Προμαχώνα, καλύφθηκε από πυκνά σύννεφα καπνού.

Τελικά, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα μέτωπο, στο ύψος της διασταύρωσης Πετριτσίου, ενώ στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και κάτοικοι της περιοχής.

Φωτιά και στην Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη πύρινο μέτωπο σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Οι προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης επικεντρώνονται στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, ενώ ενεργό  μέτωπο υπάρχει και στον ΧΑΔΑ Δράμας.

Στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις δυο πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική,  μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.


protothema.gr

protothema.gr