«Μαζική στρατιωτική απάντηση» στον Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχονται οι ΗΠΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

«Μαζική στρατιωτική απάντηση» στον Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχονται οι ΗΠΑ

«Μαζική στρατιωτική απάντηση» στον Κιμ Γιονγκ Ουν υπόσχονται οι ΗΠΑΟ αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν το εμπόριο με οποιαδήποτε χώρα κάνει δουλειές με τη Βόρεια Κορέα, ενώ νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις υποστήριξε ότι θα δοθεί «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

Μετά την πραγματοποίηση από τη Βόρεια Κορέα της ισχυρότερης μέχρι σήμερα πυρηνικής δοκιμής της χθες, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν τη δυνατότητα, επιπλέον άλλων επιλογών, να βάλουν τέλος σε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με όλες τις χώρες που κάνουν δουλειές με τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία δεν κατονομάζει την Κίνα, προορισμό του 90% των βορειοκορεατικών εξαγωγών.

Προηγουμένως ο Τραμπ είχε απαντήσει «θα δούμε» όταν ερωτήθηκε, κατά την έξοδό του από μια λειτουργία, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter πως «η Νότια Κορέα διαπιστώνει, όπως τους είπα, ότι αυτά που λένε περί κατευνασμού της Βόρειας Κορέας δεν θα λειτουργήσουν, αυτοί καταλαβαίνουν μόνο ένα πράγμα».

«Μαζική στρατιωτική απάντηση» υπόσχονται οι ΗΠΑ

Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις υποστήριξε ότι θα δοθεί «μαζική στρατιωτική απάντηση» σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους.

Μιλώντας έξω από τον Λευκό Οίκο, ο Μάτις δήλωσε: «Οποιαδήποτε απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τα εδάφη τους, περιλαμβανομένων του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα αντιμετωπισθεί με μια μαζική στρατιωτική απάντηση, μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και σαρωτική».

Ο Μάτις δήλωσε πως η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την «πλήρη εξολόθρευση μιας χώρας, δηλαδή της Βόρειας Κορέας. Όμως όπως είπα, έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε  ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος  διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.«Οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών, και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία» τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

Με στρατιωτικές ασκήσεις απαντά η Σεούλ στην Πιονγιάνγκ

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί μια άσκηση σε αντίδραση στην έκτη πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε χθες Κυριακή η Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.

Η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε χθες την έκτη και πιο ισχυρή από κάθε άλλη πυρηνική δοκιμή της χθες. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε αργότερα ότι δοκιμάστηκε μια προηγμένη βόμβα υδρογόνου η οποία μπορεί να τοποθετείται στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, σε μια νέα δραματική κλιμάκωση της διένεξής της με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα και με αφορμή τη νέα πρόκληση της Πιονγιάνγκ θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. iefimerida.gr