Κίνα: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν λύνεται μόνο με κυρώσεις - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Κίνα: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν λύνεται μόνο με κυρώσεις

Κίνα: Η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα δεν λύνεται μόνο με κυρώσειςΗ Κίνα αντιδρά στην πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος στην κορεατική χερσόνησο που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες

Παρά την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, γίνεται όλο και πιο εμφανής η διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Για παράδειγμα, χάσμα υπάρχει μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. 


Την ώρα που ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν εκ των πρωτεργατών για την επιβολή νέων κυρώσεων στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Βόρειας Κορέας και έχει κορυφώσεις τις απειλές του, η Κίνα τηρεί μια στάση εν μέρει στήριξης προς το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.
  Αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, ότι η λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με την Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην επιβολή κυρώσεων και όχι σε συνομιλίες, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης. 

Κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης πως η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο γίνεται όλο και πιο σοβαρή, ημέρα με την ημέρα, ενώ δεν πρέπει να εκτραπεί εκτός ελέγχου.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. protothema.gr