Ευρωμπάσκετ: Η Σερβία αντίπαλος της Σλοβενίας στον τελικό - Νίκησε τη Ρωσία 87-79 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ευρωμπάσκετ: Η Σερβία αντίπαλος της Σλοβενίας στον τελικό - Νίκησε τη Ρωσία 87-79

Ευρωμπάσκετ: Η Σερβία αντίπαλος της Σλοβενίας στον τελικό - Νίκησε τη Ρωσία 87-79

Ο εκπληκτικός Μπογκντάνοβιτς, μαζί με τον Μαριάνοβιτς, νίκησαν τον... συγκινητικό Σβεντ, που πάλευε σχεδόν μόνος...

Και τώρα... η κούπα! Δύο χώρες από την πρώην Ενωμένη Γιουγκοσλαβία θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Eurobasket, με την τρομερή Σλοβενία να αντιμετωπίζει την πάντα δυνατή Σερβία!  

Και μάλιστα με τις... τόσες και τόσες απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών! Ακόμα και έτσι, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό, καθοδηγούμενο από τον φοβερό και τρομερό Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο Σέρβος έκανε και πάλι τα... πάντα στο παρκέ και είναι έτοιμος να προσθέσει μία ακόμα «κούπα» στο ενεργητικό του, όπως ακριβώς και πριν από τέσσερις μήνες στο ίδιο γήπεδο! Όταν σκαρφάλωνε στην κορυφή της Ευρώπης με τη φανέλα της Φενέρ! Τώρα θέλει να το κάνει και με την εθνική ομάδα της χώρας του!

Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς απέναντι στην φιλότιμη και αξιόμαχη Ρωσία με 24 πόντους έχοντας 6/8 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 3/4 βολές, έχοντας τις απαντήσεις στον... επίσης ασταμάτητο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος είχε 33 πόντους με 8/20 σουτ και 11/12 βολές.Αν και η Σερβία ήταν η απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μισό του αγώνα με αποκορύφωμα το +16 (42-26) τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο, οι Ρώσοι και δη ο Αλεξέι Σβεντ δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. 

Με αντεπίθεση διάρκειας μπόρεσαν να «ροκανίσουν» την διαφορά και να μειώσουν στους πέντε πόντους (57-52) στην τρίτη περίοδο. Και πάλι. Η Σερβία ανέβαζε τον δείκτη της διαφοράς (62-52) ενώ η Ρωσία την... έριχνε και πάλι με αποτέλεσμα να φτάσει και στο -2 (73-75 στο 36')! Όμως ένα άστοχο τρίποντο του Σβεντ και ένα... εύστοχο του Μίτσιτς έμελλε -ουσιαστικά- να «γράψουν» τον επίλογο του ματς και την είσοδο της Σερβίας στον μεγάλο τελικό!

Στο πρώτο ημίχρονο οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς είχαν πάρει από το χέρι τους Σέρβους και δεν άφηναν τους Ρώσους και δη τον Σβεντ να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Τουλάχιστον στα τελευταία εννέα λεπτά, όταν και άρχισαν να... στήνουν το δικό τους πάρτι στο αντίπαλο καλάθι.

Με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 η Σερβία μετέτρεψε το «ρευστό» 26-28 σε 26-42 και έδειχνε να «καθαρίζει» με την υπόθεση της νίκης. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχε πάρει το μομέντουμ, με τους δύο παίκτες να έχουν πετύχει (σχεδόν) τους μισούς πόντους της Σερβίας (από 13 ο καθένας) στο ημίχρονο (34-48). Αντίθετα η Ρωσία τα περίμενε όλα από τον Αλεξέι Σβεντ (14π. στο α' μέρος), ενώ καλό ημίχρονο έκανε και ο Κβοστόφ με 8 πόντους και 3/5 σουτ.  
Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-48, 57-66, 79-87.

Πηγή: gazzetta.gr