Η ΕΛΑΣ φοβάται «νέο Γρηγορόπουλο» μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΛΑΣ φοβάται «νέο Γρηγορόπουλο» μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου

i-elas-fobatai-neo-grigoropoulo-meta-ton-sobaro-traumatismo-16xronouΦόβους συνεπειών τύπου... Αλ. Γρηγορόπουλου, εκφράζουν, ερευνούν και απεύχονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 16χρονου μετά τη σύλληψη.
Φόβους συνεπειών τύπου... Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκφράζουν, ερευνούν και απεύχονται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού 16χρονου μετά τη σύλληψή του για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Χαρ. Τρικούπη. Ο νεαρός νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ μετά από επιληπτική κρίση που υπέστη. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα σε κάτω άκρο, οστά του προσώπου και πλευρά. Αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, ωστόσο ένα επιληπτικό επεισόδιο, ανάγκασε τους γιατρούς να τον διασωληνώσουν και να τον θέσουν σε τεχνικό κώμα.

Ο νεαρός συνελήφθη στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής κατά τη διάρκεια εκδήλωσης επιθέσεων από ομάδες κουκουλοφόρων εναντίον αστυνομικών στην Χαρ. Τρικούπη και στη συμβολή των Πατησίων με την οδό Τοσίτσα. Ο 16χρονος οδηγήθηκε με περιπολικό στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, προκειμένου να μεταφερθεί στην αρμόδια υπηρεσία για τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, όταν βγήκε από το περιπολικό, παρότι φορούσε χειροπέδες, απώθησε τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει διασχίζοντας κάθετα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν στη συμβολή με την οδό Δημητσάνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο. Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή με τον νεαρό να εκτινάσεται και να προσκρούει με σφοδρότητα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, έχοντας υποστεί κατάγματα, στο πόδι, το πρόσωπο και τα πλευρά. Στο νοσοκομείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο αντιδράσεων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Για το περιστατικό διεξάγεται διοικητική διερεύνηση, σχετικά με τα όσα συνέβησαν προγενέστερα της προσπάθειας απόδρασης του 16χρονου, κατά τη σύλληψη και μεταφορά του στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα των γνωματεύσεων γιατρών και ιατροδικαστή, οι οποίοι καλούνται να διαπιστώσουν αν τα τραύματά του προέρχονται από την παράσυρση και πρόσκρουσή του σε αυτοκίνητο και δεν πρόκειται για τραύματα από βάναυση αστυνομική μεταχείρισή του. Παράλληλα θα ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 16χρονος διέφυγε από τους αστυνομικούς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο.  Στελέχη της Τροχαίας ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος, ενώ αρχικά διαπίστωσε ότι ο 32χρονος οδηγός που παρέσυρε τον 16χρονο, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και απλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται λόγος για αστυνομική βία: «Κατά τις 5 τα ξημερώματα κρατούμενος (για άγνωστο λόγο) την ώρα που μεταφερόταν στη ΓΑΔΑ δεμένος πισθάγκωνα, ξέφυγε από τον αστυνομικό έλεγχο και προσπάθησε να διασχίσει την Αλεξάνδρας. Τότε τον χτύπησε διερχόμενο αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Κηφισίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δυο του πόδια και να έχει εμφανέστατα τραύματα στο κεφάλι. Οι αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την φύλαξή του αρνούνταν να του βγάλουν χειροπέδες παρά τις εκκλήσεις των περαστικών, παρότι ήταν αδύνατο να κινηθεί λόγω των τραυμάτων του, ενώ την ίδια στιγμή αρνούνταν κατηγορηματικά να του προσφέρουν νερό λέγοντας χαρακτηριστικά ‘καλά να πάθεις αυτό σου άξιζε’».

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει:

«Την 04:30 ώρα σήμερα (17-9-2017), συνελήφθη στα Εξάρχεια 16χρονος ημεδαπός, για τη  συμμετοχή του  σε επεισόδια, σε βάρος αστυνομικών. Κατά τη μεταγωγή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και έμπροσθεν του κτιρίου (Λ. Αλεξάνδρας και Δημητσάνης), ο συλληφθείς απώθησε αιφνιδιαστικά τον έναν από τους δύο  αστυνομικούς, που τον συνόδευαν και ετράπη σε φυγή. Στην προσπάθειά του να διέλθει το ρεύμα ανόδου της Λ. Αλεξάνδρας προς την Λ. Κηφισίας, παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 32χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν άμεσα σταθμό Ε.Κ.Α.Β., που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε σε Νοσοκομείο, που νοσηλεύεται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία θα υποβληθεί η σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, ενώ για το τροχαίο ατύχημα διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών. Για το περιστατικό διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση». thetoc.gr