Φουλ για ντέρμπι η ΑΕΚ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Φουλ για ντέρμπι η ΑΕΚ

Φουλ για ντέρμπι η ΑΕΚΗ ΑΕΚ έκανε το καθήκον της και στο Κύπελλο απέναντι στη Λαμία και πλέον βλέπει… Ολυμπιακό. Τα διλήμματα του Χιμένεθ, η «πώρωση» Μελισσανίδη και τα εισιτήρια που φεύγουν.
Η αποστολή της ΑΕΚ στο Κύπελλο εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία. Όχι απλώς κέρδισε 2-0 τη Λαμία στην άδεια Ριζούπολη, αλλά το έκανε προσφέροντας ανάσες σε αρκετούς βασικούς και χωρίς να υπάρξει καμία απώλεια από τραυματισμούς ή κάρτες. Πλέον, λοιπόν, όλη η προσοχή των «κιτρινόμαυρων» στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, που προσφέρει τη δυνατότητα στην «Ένωση» να αποσπαστεί πέντε βαθμούς από τον μεγάλο της ανταγωνιστή.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει μια σειρά από αγωνιστικά διλήμματα, στα οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις μέχρι την Κυριακή. Με τη συμμετοχή του Λόπες εξαιρετικά αμφίβολη λόγω του προβλήματος στους κοιλιακούς, το επικρατέστερο σενάριο είναι να χρησιμοποιηθεί ως αριστερό μπακ ο Μπακάκης και να μείνει δεξιά ο Γκάλο. Στο κέντρο άμυνας στο πλευρό του Τσόσιτς θα επιστρέψει ο Βράνιες, ενώ για την ώρα το σενάριο για σχήμα με τρεις αμυντικούς μοιάζει λιγότερο πιθανό. Άλλωστε απουσιάζει ο Τσιγκρίνσκι και σε αυτή την περίπτωση θα επιστρατευόταν ως τρίτο στόπερ ο Γιόχανσον.

Σε ό,τι αφορά στη μεσαία γραμμή, σίγουρος πρέπει να θεωρείται ο Σιμόες, ενώ Γαλανόπουλος και Γιόχανσον διεκδικούν τη δεύτερη θέση χωρίς να μπορεί τίποτα να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Μάνταλος θα παίξει μπροστά τους, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος δεν έχει-βάσει φόρμας-αντίπαλο για τη θέση του ακραίου επιθετικού. Ο Λιβάγια, αν και χθες έπαιξε σε όλο το ματς, δύσκολα μπορεί να μείνει εκτός ενδεκάδας όταν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, ενώ είναι άγνωστο αν θα παίξει δίπλα του ο Αραούχο, που ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος ή θα έρθει από τον πάγκο. Υπάρχει, βέβαια, πάντα και η επιλογή του Κλωναρίδη, όπως και του Μπακασέτα. Εκτός, δε, κι αν ο Χιμένεθ προτιμήσει ένα πιο συντηρητικό σχήμα, βάζοντας Σιμόες, Γαλανόπουλο και Γιόχανσον (ή Αϊντάρεβιτς) στο κέντρο και προωθώντας τον Μάνταλο στην επιθετική τριπλέτα. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν (;) στις επόμενες προπονήσεις, αν και ο Ανδαλουσιανός προπονητής είναι συχνά απρόβλεπτος.

Ο ενθουσιασμός για την εξαιρετική πορεία της ομάδας και η προσμονή για το ντέρμπι φαίνεται και από δύο ακόμη γεγονότα. Από τη μια ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν χθες στη Ριζούπολη και μετά το ματς κατέβηκε στα αποδυτήρια και μίλησε με τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και την ομάδα στα Σπάτα ή στο ξενοδοχείο πριν το ντέρμπι. Από την άλλη η προπώληση των εισιτηρίων για το ματς της Κυριακής ξεπέρασε τις 15.000 και έτσι αναμένεται «καυτή» ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. sport-fm.gr