Εξάωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Εξάωρη στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Xωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει σήμερα η πρωτεύουσα από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ., αλλά η απόσυρση των οχημάτων θα ξεκινήσει νωρίτερα όπως και θα αποκατασταθεί σταδιακά. Είναι η ραχοκοκαλιά των αστικών συγκοινωνιών, αφού μεταφέρουν κατά μέσο όρο 600.000 επιβάτες την ημέρα.
Οι περίπου 6.000 εργαζόμενοι στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ζητώντας από τη διοίκηση και το αρμόδιο υπουργείο τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Λόγω των ελλείψεων σε ανταλλακτικά και προσωπικό, από τα 1.150 οχήματα, που απαιτούνται για να καλυφθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, κυκλοφορούν περίπου 800.
Η σημερινή διοίκηση της ΟΣΥ παρέλαβε ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 103,8 εκατ. ευρώ και τους τελευταίους μήνες, με εξορθολογισμό των δαπανών και κρατική ενίσχυση που έφτασε τα 41,7 εκατ. ευρώ, κατάφερε να τα μειώσει σχεδόν στο 50%.
Από την Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε 30 εκατ. ευρώ και ώς το τέλος του χρόνου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια 100 λεωφορείων. Η τελευταία ανανέωση του στόλου είχε γίνει στις αρχές του 2014.

Οι ανάγκες

Υπολογίζεται ότι χρειάζεται να προσληφθούν 300 οδηγοί και 200 τεχνικοί, που θα κοστίζουν λιγότερο σε σχέση με αυτά που καταβάλλονται σε ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους για να δουλεύουν υπερωρίες και ρεπό.
■ Το Σάββατο, από τις 8 π.μ. ώς τις 12 το μεσημέρι θα υπάρχει διακοπή στα δρομολόγια του τραμ από τη στάση Μ. Αλεξάνδρου ώς την Παναγίτσα του δρομολογίου Σύνταγμα-Ασκληπιείο Βούλας, λόγω έργων που θα εκτελεί η ΔΕΗ.
Σε αυτό το τμήμα οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ7 (πλατεία Νέας Σμύρνης-Αμφιθέα).
■ Τη δημόσια ικανοποίησή της για την κατανόηση του πρωθυπουργού για τα προβλήματα των εργαζομένων στα 17.000 ταξί εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ).
Ο πρόεδρός της Θύμιος Λυμπερόπουλος, που συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται ο κλάδος από την είσοδο στην αγορά της Uber και των εταιρειών ενοικίασης οχημάτων με οδηγό.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.