"Διαμαντένια" η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

"Διαμαντένια" η Στεφανίδη στις Βρυξέλλες

Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant)Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η μεγάλη νικήτρια και στο Diamond League στις Βρυξέλλες αφού ξεπέρασε τα 4,85μ., επικράτησε στον τελικό του επί κοντώ και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά την κορυφή. (VIDEO)
Είναι η απόλυτη κυρίαρχη του επί κοντώ την τελευταία διετία και το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία. Φέτος, ολοκληρώνει τη σεζόν με 14 σερί νίκες οι οποίες εάν υπολογίσουμε και τον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γίνονται αυτομάτως 15.


Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και το "διαμάντι" αφού ήταν η νικήτρια στον τελικό του Diamond League.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.65μ. τα οποία και πέρασε με την πρώτη. Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 4,75μ. και ακολούθως τα 4.85μ. τα οποία και της χάρισαν το χρυσό μετάλλιο, αφού τόσο η Μόρις όσο και η Νιούμαν απέτυχαν να τα περάσουν. Έπειτα, η Κατερίνα Στεφανίδη προσπάθησε να βελτιώσει και άλλο το Πανελλήνιο ρεκόρ (το οποίο ανήκει στην ίδια και είναι 4.91μ.) ανεβάζοντας τον πήχη στα 4.92μ., αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Η Αμερικανίδα τερμάτισε δεύτερη έχοντας λιγότερες αποτυχημένες προσπάθειες σε σχέση με την Καναδή. Η Μόρις ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.55μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη κάτι που έκανε τόσο στα 4,65μ. όσο και στα 4,75μ. Αντίθετα, η Νιούμαν η οποία ξεκίνησε από τα 4,30μ. τον αγώνα της έφτασε και εκείνη μέχρι τα 4,75μ. όμως είχε δύο άκυρες προσπάθειες περισσότερες.

Στα αξιοσημείωτα ότι αυτή είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που το "διαμάντι" στο επί κοντώ των γυναικών καταλήγει σε ελληνικά χέρια. Την αρχή είχε κάνει η Νικόλ Κυριακοπούλου το 2015, ενώ τόσο πέρσι όσο και φέτος η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την κορυφή.

Δείτε την προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη στα 4.85μ.