Κάηκε ζωντανός στο Burning Man μπροστά σε χιλιάδες θεατές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Κάηκε ζωντανός στο Burning Man μπροστά σε χιλιάδες θεατές

post-feature-imageΈνας άνδρας έπεσε μέσα στις φλόγες στο Burning Man και υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

Ένας άνδρας κατάφερε να περάσει τις γραμμές της ασφάλειας και πήδηξε μέσα στις φλόγες, στην εναρκτήρια τελετή του ετήσιου φεστιβάλ Burning Man.

Πρόκειται για τον 41χρονο Aaron Joel Mitchell από την Οκλαχόμα, ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά κατέληξε.
Σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, ήταν η πρώτη φορά που ο 41χρονος λάμβανε μέρος στο φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Βόρεια Νεβάδα.
Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε: ""Ο Aaron Joel Mitchell, 41 ετών, υπέκυψε το πρωί της Κυριακής στα τραύματα που υπέστη αφότου κατάφερε να παραβιάσει την περίμετρο ασφαλείας. Η οικογένεια του έχει ενημερωθεί για το θάνατό του. Το Burning Man συνεργάζεται με τοπικούς και ομοσπονδιακούς οργανισμούς επιβολής του νόμου και αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα".

Όπως έγινε γνωστό, ο 41χρονος ανασύρθηκε από τη φωτιά από το πυροσβεστικό προσωπικό, μεταφέρθηκε σε ιατρική εγκατάσταση και στη συνέχεια έγινε αεροδιακομιδή του στο κέντρο UC Davis Firefighters Burn Institute.
Σημειώνεται πως κάθε χρόνο περίπου 70.000 άνθρωποι δίνουν το "παρών" στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που διοργανώνεται από το 1986 στην έρημο Black Rock της Νεβάδα, 161 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Reno. Το φεστιβάλ είναι διάρκειας εννέα ημερών και κλείνει με το "παραδοσιακό" κάψιμο του ναού και του αγάλματος ύψους 30 μέτρων στη μέση της ερήμου.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει κατασκήνωση για τους φεστιβαλιστές, εγκαταστάσεις Τέχνης, συζητήσεις για τη μοντέρνα τέχνη, μουσικά acts αλλά και αλλόκοτα οχήματα-στολές που παραπέμπουν σε δυστοπικά έργα τύπου Mad Max. Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή δεν είναι δωρεάν, ενώ φέτος τα εισιτήρια ξεκινούσαν από τα 425 δολάρια το άτομο για τις εννέα ημέρες.

Πηγή: news247.gr