Καθηγητές κοιμούνται στην παραλία γιατί δεν βρίσκουν σπίτι στα νησιά! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Καθηγητές κοιμούνται στην παραλία γιατί δεν βρίσκουν σπίτι στα νησιά!

Ο τουρισμός "έφαγε" την εκπαίδευση. Δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε Μύκονο και Σαντορίνη κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους ή στις παραλίες με υπνόσακους. 

Ο λόγος; Είτε δεν βρήκαν κάποιο δωμάτιο επειδή η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, είτε όσα ήταν διαθέσιμα ήταν πολύ ακριβά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα», το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Μέχρι εδώ καλά. Το πρόβλημα είναι όμως πως δεν υπήρξε συνεννόηση της πολιτείας με τις τοπικές αρχές για τη φιλοξενία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι πληροφορήθηκαν σε ποια πόλη θα διδάξουν ελάχιστες μέρες πριν τον διορισμό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες σε τηλεοπτικούς σταθμούς, κάποιοι το πληροφορήθηκαν δύο μόλις μέρες πριν την τοποθέτησή τους.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι σε περιοχές με υψηλό κόστος ζωής εκπαιδευτικοί καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για κατοικία χωρίς να έχουν καμία επιδότηση από το κράτος.

Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία του ΠΑΜΕ. Το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, στη σελίδα edupame.gr ανέβηκε η απίστευτη καταγγελία.

Πως, δηλαδή, αναπληρωτές καθηγητές κοιμούνται με τα sleeping bags τους κάτω απ’ τ’ αστέρια.

«Δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, που προσλήφθηκαν πριν λίγες μέρες δεν έχουν πού να μείνουν στη Σαντορίνη. Πολλοί κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν!», αναφέρεται στο κείμενο του ΠΑΜΕ.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, όσοι από τους αναπληρωτές έφτασαν στη Σαντορίνη και στάθηκαν τυχεροί, βρήκαν σπίτια αλλά είναι πανάκριβα.

Μάλιστα γίνεται λόγος για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 ως 700 ευρώ. Όλα αυτά ενώ ο μισθός ενός αναπληρωτή καθηγητή είναι περίπου 850 ευρώ.
newsone.gr