Φθηνή αεροπορική εταιρία θα αφαιρέσει όλα τα καθίσματα από τα αεροπλάνα της - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Φθηνή αεροπορική εταιρία θα αφαιρέσει όλα τα καθίσματα από τα αεροπλάνα της

Με τη φράση «καλωσορίσατε στην κόλαση!» η βρετανική εφημερίδα Independent παρουσιάζει το σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας VivaColombia να αφαιρέσει όλες τις θέσεις από τα αεροπλάνα υποχρεώνοντας τους επιβάτες να στέκονται όρθιοι.

Με αυτή την κίνηση η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να μείωση τις τιμές των εισιτηρίων, ώστε να έχει περισσότερους επιβάτες σε κάθε πτήση και να «προσελκύσει» ταξιδιώτες από την εργατική τάξη, που πρέπει να μεταφέρονται για τη δουλειά τους στην Κολομβία.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι εξετάζεται το ταξίδι για όρθιους. Υπάρχουν άνθρωποι «που ερευνούν εάν μπορούμε να πετάξουμε με όρθιους επιβάτες, μας ενδιαφέρει οτιδήποτε κάνει τα ταξίδια λιγότερο δαπανηρά».

Μάλιστα, πρόσθεσε το εξής: «Ποιος νοιάζεται αν δεν διαθέτουμε σύστημα ψυχαγωγίας για πτήση μίας ώρας; Ποιος νοιάζεται ότι δεν υπάρχουν μαρμάρινα δάπεδα ... ή ότι δεν θα παίρνετε δωρεάν φιστίκια;»

Πρόκειται για μία ιδέα που δεν είναι καινούργια με άλλες αεροπορικές εταιρείες να την έχουν επεξεργαστεί στο παρελθόν. Το 2003, η Airbus παρουσίασε ένα σχέδιο «θέσης για όρθιους», σύμφωνα με το οποίο επιβάτες θα είναι σε κάθετη «θέση».

Ακόμη, η Ryanair περιέγραψε καθίσματα ως «σκαμπό μπαρ με ζώνες ασφαλείας» και υποστήριξε ότι οι ζώνες ασφαλείας δεν είναι απαραίτητες. «Αν υπάρξει κάποτε σύγκρουση, σε ένα αεροσκάφος, Θεός φυλάξοι, μια ζώνη ασφαλείας δεν θα σας σώσει. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας στο υπόγειο του Λονδίνου. Δεν χρειάζεστε ζώνη ασφαλείας σε τρένα τα οποία ταξιδεύουν σε 120 μίλια την ώρα», είπε.

Όμως, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διαφωνούν, καθώς οι κάθετες θέσεις δεν έχουν εγκριθεί σε καμία χώρα προς το παρόν, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι μπορεί να συμβεί στην Κολομβία.

Ο διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας Alfredo Bocanegra δήλωσε ότι δεν το εγκρίνει. «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν σαν ανθρώπινα όντα», είπε για να προσθέσει ότι «όποιος είχε ταξιδέψει στις δημόσιες μαζικές μεταφορές, γνωρίζει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το να στέκεστε όρθιοι».