Πέθανε ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Πέθανε ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας

Έφυγε από την ζωή τη Κυριακή σε ηλικία 85 ετών ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της γνωστής  βιομηχανίας αλλαντικών στην χώρα.
Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια, το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «η Διοίκηση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη.
Η εταιρεία Π.Γ. Νίκας, με το σύνθημα «Βλέπεις Νίκας είναι καλό», ξεκίνησε το 1966. Από το 2003 πέρασε στα χέρια της Global Finance που με 60 εκατ. ευρώ πήρε το πλειοψηφικό πακέτο, το 12% πέρασε στο ΤΧΣ μέσω της Eurobank και ο όμιλος Ρέστη διατηρεί το 9,98% (μέσω της First European Retail Corp.) Στις αρχές του 2017, η Givenrise Investments Limited, εταιρεία του ομίλου Chipita, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Νίκας, ενώ το Μάιο υπερκαλύφθηκε  η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, καθώς αντλήθηκε το ποσό των 25,209 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας  τον αρχικό στόχο κατά 1,08 φορές. naftemporiki.gr