Βάφτισαν τον Γιο τους λίγο πριν τον Αποσυνδέσουν. Και εκεί που είχε χαθεί κάθε Ελπίδα, συνέβη το Αδιανόητο! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Βάφτισαν τον Γιο τους λίγο πριν τον Αποσυνδέσουν. Και εκεί που είχε χαθεί κάθε Ελπίδα, συνέβη το Αδιανόητο!

Βάφτισαν τον Γιο τους λίγο πριν τον Αποσυνδέσουν. Και εκεί που είχε χαθεί κάθε Ελπίδα, συνέβη το Αδιανόητο!Ο 3χρονος Dylan Askin είχε διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου του πνεύμονα, αλλά μόλις έναν μήνα μετά την θεραπεία, κατέρρευσε στο σχολείο.
Το αγοράκι από το Derby της Αγγλίας είχε έναν δύσκολο και μακρύ δρόμο μέχρι να αναρρώσει, αλλά ξαφνικά τα πράγματα πήραν μια τροπή προς το χειρότερο.
Ο σπάνιος καρκίνος του Dylan, ο οποίος ονομάζεται πνευμονική ιστιοκυττάρωση του Langerhans, σχηματίζει κύστεις στους πνεύμονες, καθιστώντας το δύσκολο να αναπνεύσει.
Όταν ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες, οι προγνώσεις ήταν καλές.
Αλλά όταν κατέρρευσε και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η ζωή του Dylan κρεμόταν από μια κλωστή.
1
Ενώ βρισκόταν στο σχολείο, σταμάτησαν να λειτουργούν και οι δύο πνεύμονες του. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον συνδέσουν με μηχανήματα υποστήριξης ζωής και τον έβαλαν στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας. Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετά τρομακτικό για την οικογένεια του, κόλλησε μια λοίμωξη και άρχισε να έχει βλάβες και σε άλλα όργανα.
Η θερμοκρασία του Dylan ανέβαινε συνεχώς και ο καρδιακός παλμός του έφτασε του 200 χτύπους το λεπτό. Οι γιατροί ανακοίνωσαν τα σπαρακτικά αυτά νέα στους γονείς του.
2
Η 29χρονη Kerry και ο 36χρονος Mike ήξεραν ότι ο γιος του υπέφερε. Τα επίπεδα οξυγόνου του είχαν πέσει πάρα πολύ όταν τους ρώτησαν αν ήθελαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή. Η Kerry είπε στον Telegraph ότι ήταν θαύμα που ο Dylan είχε επιζήσει τόσο. Όταν σταμάτησαν για πρώτη φορά οι πνεύμονες του, οι αξονικές έδειξαν ότι κανονικά δεν θα μπορούσε να έχει επιζήσει.
“Ο Mike κι εγώ απλά σκεφτόμασταν τους αδερφούς του, ότι ήμασταν εγωιστές που τον κρατούσαμε ενώ εκείνος υπέφερε. Είναι τόσο δεμένος με τους αδερφούς του. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά οι γιατροί είπαν ότι τα όργανα του είχαν βλάβη και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.”
3
Έτσι, ο Mike και η Kerry Askin βάφτισαν τον γιο τους και τον αποχαιρέτησαν. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο 6χρονος Bruce ήταν εκεί ενώ ο μικρός Logan δεν ήταν παρών. Οι γιατροί σταμάτησαν τα ηρεμιστικά των μυών, σαν μέρος της διαδικασίας αποσύνδεσης. Αλλά αυτό που συνέβη μετά τους σόκαρε.
4
Ο Dylan άρχισε να κουνάει τα πόδια του. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να τα κουνάει αν ήταν όντως εγκεφαλικά νεκρός από την έλλειψη οξυγόνου. Έτσι, οι γιατροί άρχισαν αμέσως να του κάνουν εξετάσεις. Ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος του συνέχιζε να λειτουργεί και ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσε να ζήσει.
Έτσι, οι γιατροί δεν τον αποσύνδεσαν και παρέμεινε στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες αναρρώνοντας. Η Kerry είπε στον Telegraph ότι η όλη εμπειρία ήταν σαν θαύμα.
“Προσπαθούσαμε να μην έχουμε ελπίδες, αλλά καθώς καθόμασταν δίπλα του όλο το Σαββατοκύριακο δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Είχαμε πει στον Bruce ότι ο Dylan δεν θα ξαναγυρνούσε, έτσι όταν του εξηγήσαμε ότι ήταν καλύτερα, είπε: “Α, είναι σαν τον Ιησού δηλαδή”. Είπα, “Δεν κάνεις λάθος”. Είχε γυρίσει από τους πεθαμένους.”
5
Ο Mike είπε στο 5 News ότι καμιά φορά τους πιάνουν κλάματα στα μαγαζιά ή όταν βλέπουν τον Dylan να παίζει, επειδή κανονικά δεν θα ζούσε. Ο Mike είπε γι’αυτό το θαύμα:
“Ο επικεφαλής της παιδιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας τον αποκαλεί θαύμα, κι όταν το λέει αυτός, είναι δύσκολο να μην κλάψεις.”
6
Δείτε μια συνέντευξη της οικογένειας:
Πλέον, ο Dylan έχει επιστρέψει στο σπίτι και κάνει θεραπεία για τις κύστεις στους πνεύμονες του. Λόγω της προηγούμενης βλάβης στους πνεύμονες και του αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος του, η οικογένεια του ανησυχεί ότι τον χειμώνα μπορεί να κολλήσει κάποια θανατηφόρα λοίμωξη.
Αλλά προς το παρόν απλά απολαμβάνουν κάθε λεπτό με το αγοράκι που πολέμησε γενναία τον θάνατο όταν κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσε.