Απαγορεύεται ο δίχως άδεια χορός της κοιλιάς στη Συρία – Συνελήφθησαν δεκάδες χορεύτριες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Απαγορεύεται ο δίχως άδεια χορός της κοιλιάς στη Συρία – Συνελήφθησαν δεκάδες χορεύτριες

Απαγορεύεται ο δίχως άδεια χορός της κοιλιάς στη Συρία – Συνελήφθησαν δεκάδες χορεύτριεςΟι συριακές Αρχές συνέλαβαν πάμπολλες χορεύτριες της κοιλιάς σε νυχτερινά κέντρα της Δαμασκού επειδή δεν είχαν επαγγελματική άδεια.

Σύμφωνα με συριακή δικαστική πηγή, είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται τόσο μεγάλος αριθμών μη νόμιμων χορευτριών.

Η ίδια πηγή, που μίλησε στην εφημερίδα Al-Watan, είπε ότι όλες οι γυναίκες που συνελήφθησαν είναι Σύρες και όπως κατέθεσαν έγιναν χορεύτριες επειδή είχαν ανάγκη τα χρήματα για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν σε νυχτερινά κέντρα στην Τζαραμάνα, ένα προάστιο 10 χλμ νοτιοανατολικά από το κέντρο της Δαμασκού που κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και Δρούζους.

Οι παράνομες χορεύτριες είναι μεταξύ 18 και 30 ετών.

Ο Επικεφαλής Εισαγγελέας της Δαμασκού, Μαχέρ Αλ Αλμπί, εξήγησε ότι ο νόμος επιτρέπει σε μια γυναίκα να γίνει χορεύτρια μόνο εάν έχει επαγγελματική άδεια από το Συνδικάτο Καλλιτεχνών.

Ο Μαχέρ Αλ Αλμπί πρόσθεσε ότι ο χορός επιτρέπεται σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν σχετική άδεια και όχι σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο. Η ποινή για τον παράνομο χορό είναι μέχρι και τρεις μήνες κάθειρξη.

Ο Επικεφαλής Εισαγγελέας τόνισε ότι ο χορός είναι ένα είδος τέχνης, αλλά πρέπει να εξασκείται σε συγκεκριμένους χώρους όπου επιτρέπεται. Ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τους χώρους που παρουσιάζουν χορό της κοιλιάς. tribune.gr