Δείτε τι κρυβόταν για περίπου 80 χρόνια σ’ αυτό το περίεργο νησί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε τι κρυβόταν για περίπου 80 χρόνια σ’ αυτό το περίεργο νησί

Στην εποχή μας, οι άνθρωποι έχουν προκαλέσει την εξαφάνιση πολλών ειδών. Ωστόσο, μια φορά στο τόσο μας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία.

Μακριά από την ακτή της Αυστραλίας, σε ένα ανεμοδαρμένο και πολύ αφιλόξενο βράχο γνωστό ως Ball’s Pyramid, ένα παράξενο αρχαίο πλάσμα επέστρεψε.

Αυτό είναι το Ball’s Pyramid. Ανακαλύφθηκε το 1778 από το Βρετανικό Ναυτικό και η κορυφή αυτής της καταπληκτικής κατασκευής της φύσης φτάνει τα 574 μέτρα.

Αν και μοιάζει με φωλιά δράκου, στην πραγματικότητα είναι ότι έχει απομείνει από ένα αρχαίο ηφαίστειο και φιλοξενεί τα τελευταία μέλη ενός πολύ ξεχωριστού είδους.

Το Ball’s Pyramid απέχει 13 μίλια από το νησί Lord Howe, το οποίο όταν ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους εξερευνητές το 1700 φιλοξενούσε ένα παράξενο πλάσμα. Αυτά τα μαύρα πλάσματα λέγεται ότι είχαν το μέγεθος ανθρώπινου χεριού και ονομάστηκαν «αστακοί των δέντρων».

Αλλά το 1918, οι αρουραίοι που έφτασαν με τα πλοία βγήκαν στο νησί και εξαφάνισαν το ζώο. Το τελευταίο ζωντανό το είχαν δει το 1920.









Αλλά το 2001, δύο Αυστραλοί επιστήμονες, ο David Priddel και ο Nicholas Carlile, αποφάσισαν να ερευνήσουν φήμες για το έντομο στο Ball’s Pyramid.

Περίπου 150 μέτρα από την κορυφή, βρήκαν αυτό που έψαχναν. Γύρω από ένα θάμνο ανακάλυψαν την αποικία 24 εντόμων.

Ήταν τόσο μεγάλα όσο έλεγαν οι φήμες. Κάποια είχαν μήκος μέχρι και 15 εκατοστά και τώρα θεωρούνται τα πιο βαριά έντομα που δεν πετάνε στον κόσμο.

«Ήταν σαν να γυρνάμε πίσω στην Ιουρασική Περίοδο», είπε ο Carlile, «όταν τα έντομα κυριαρχούσαν στον κόσμο».

Από τότε, οι επιστήμονες προσπαθούν να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό τους με προσοχή προς την μικρή τους αποικία.

Πριν από λίγο καιρό κατάφεραν να τραβήξουν βίντεο της νέας γενιάς που ερχόταν στη ζωή και ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή.