Χτίζει 22 βίλες στον Σκορπιό για ενοικίαση ο Ριμπολόφλεβ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Χτίζει 22 βίλες στον Σκορπιό για ενοικίαση ο Ριμπολόφλεβ

Χτίζει 22 βίλες στον Σκορπιό για ενοικίαση ο ΡιμπολόφλεβΕνα ειδυλλιακό καταφύγιο για λίγους και εκλεκτούς κοσµοπολίτες, γαλοζοαίµατους και προσωπικότητες της διεθνούς ελίτ ονειρεύεται να χτίσει στα σµαραγδένια νερά του Ιονίου ο Ντµίτρι Ριµπολόφλεβ.
O Ρώσος µεγιστάνας, ο οποίος απέκτησε τον θρυλικό Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση για να τον χαρίσει στην κόρη του Εκατερίνα ως δώρο γενεθλίων, εµφανίζεται έτοιµος να µετα- τρέψει το εµβληµατικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση σε επίγειο παράδεισο, σε ένα χλιδάτο τουριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. 
Στα ίχνη του Ωνάση και στο αποτύπωµα που άφησαν στο πέρασµά τους από τον Σκορπιό προσωπικότητες όπως ο Φρανκ Σινάτρα, η Μέριλιν Μονρό, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο πρίγκιπας Ρενιέκαι η Γκρέις Κέλι και πολλοί άλλοι, το µικρό νησί απέναντι από το Νυδρί θα αποκτήσει ξανά αίγλη και εκκεντρικότητα µε έναν διαφορετικό τρόπο.
 Οσοι γνωρίζουν το αθέατο σχέδιο του µεγαλοεπενδυτή και το γιγαντιαίο επενδυτικό του πλάνο παροµοιάζουν το concept ανάπλασης του Σκορπιού µε ό,τι συνέβη τις προηγούµενες δεκαετίες στην Καραϊβική, αλλά και σε άλλους αντίστοιχους νησιωτικούς προορισµούς, από την Ταϊλάνδη και την Αυστραλία έως τη Γαλλική Πολυνησία. 
Η νησίδα Νέκερ, µόλις 300 στρεµµάτων στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, η οποία πρόσφατα χτυπήθηκε ανελέητα από τη µανία του τυφώνα «Ιρµα», αποτελεί τα τελευταία χρόνια το σηµείο αναφοράς ενός άλλου µεγιστάνα, του Ρίτσαρντ Μπράνσον. 
Στη φωλιά ενός παρθένου και µοναδικού οικοσυστήµατος, ο Βρετανός δισεκατοµµυριούχος µεταµόρφωσε το απάτητο νησάκι σε ορµητήριο υψηλών προσκεκληµένων, δίνοντας έµφαση στην ιδιωτικότητα, στην απόλαυση και την πολυτέλεια. Από τον Μπαράκ Οµπάµα που παραδίνεται στη γαλήνη και την οµορφιά του τροπικού τοπίου, απολαµβάνοντας ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης, µέχρι καλλιτέχνες και ανθρώπους της παγκόσµιας διανόησης, το Νέκερ είναι ο προορισµός στον οποίο όλοι θα ήθελαν να έχουν την τύχη να περπατήσουν. 
Πριν από τον Μπράνσον, ένας θρύλος του αµερικανικού κινηµατογράφου, ο Μάρλον Μπράντο, είχε ακολουθήσει µια παρόµοια διαδροµή αποκτώντας το δικό του ησυχαστήριο - στα γυρίσµατα της ταινίας «Η Ανταρσία του Μπάουντι» ερωτεύτηκε την ατόλη Τετιαρία στη Γαλλική Πολυνησία. Το νησί του Νότιου Ειρηνικού που αγόρασε ο Αµερικανός σταρ τη δεκαετία του ’60 πριν από µερικά χρόνια πουλήθηκε σε µια εταιρεία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. 
Το τουριστικό θέρετρο µε την επωνυµία πλέον «The Brando» διαθέτει 35 µοναδικές βίλες και έχει απογειώσει την αισθητική του εξωτικού τοπίου. Σε µία από αυτές έµεινε την περασµένη άνοιξη και ξεκίνησε να γράφει τη βιογραφία του ο Μπαράκ Οµπάµα.
Μακριά από το αυστηρό πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου και τις αυξηµένες υποχρεώσεις του προέδρου, ο Μπαράκ δεν έχει κρύψει τη µεγάλη αδυναµία του στους αποµονωµένους νησιωτικούς παραδείσους του πλανήτη. 
Πού θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ ο Ρώσος κροίσος
 Πέντε χρόνια µετά το χρυσό deal µε την Αθηνά Ωνάση, κάτι αντίστοιχο ετοιµάζει για τον Σκορπιό και ο Ριµπολόφλεβ. Το σχέδιο του Ρώσου κροίσου, το οποίο µε σεβασµό στο περιβάλλον και φροντίδα επεξεργάστηκαν διακεκριµένοι αρχιτέκτονες, περιλαµβάνει 20 έως 22 βίλες εµβαδού από 500 έως 1.200 τ.µ. Μαζί µε άλλες συνοδευτικές εγκασταστάσεις, όπως σπα, προπονητικό κέντρο και εστιατόρια, υπολογίζεται να φτάσει σε προϋπολογισµό τα 100 εκατ. ευρώ. 
Εάν κανείς υπολογίσει και το τίµηµα που κατέβαλε στην εγγονή του Ωνάση το 2012, το οποίο φηµολογείται ότι ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, τότε κανείς δεν µπορεί να πει ότι ο Ριµπολόφλεβ φείδεται χρηµάτων. Τα επιτελείο των συνεργατών του νέου αφεντικού του Σκορπιού θέλει να δηµιουργήσει ένα µοναδικό ξενοδοχειακό συγκρότηµα που θα αποτελέσει το πρώτο οργανωµένο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσµο. 
Το αξιοµνηµόνευτο είναι ότι για την επένδυση είναι πλήρως ενηµερωµένη η ελληνική κυβέρνηση και οι αρµόδιοι υπουργοί, µε τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι όχι απλώς στηρίζουν την αναγέννηση του Σκορπιού, αλλά σκοπεύουν πολύ σύντοµα να βάλουν και τις υπογραφές τους για να ξεκινήσει. Η σχεδιαζόµενη επένδυση του Ρώσου µεγιστάνα έχει κινητοποιήσει από καιρό τον κρατικό µηχανισµό και τις αρµόδιες υπηρεσίες των συναρµόδιων υπουργείων Οικονοµίας και Περιβάλλοντος, καθώς το σχέδιο του επι- χειρηµατία έχει υποβληθεί από τον περασµένο ∆εκέµβριο στην κυβέρνηση προκειµένου να υλοποιηθεί µε τις αδειοδοτικές διαδικασίες του fast track.
 Η πολύµηνη προετοιµασία έχει ωριµάσει το µεγάλο πρότζεκτ, και αν δεν αλλάξει ο σχεδιασµός της Μυκήναι Α.Ε. (η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Σκορπιού που είχε ιδρύσει ο Ωνάσης), πιθανολογείται ότι θα είναι µέσα στα επενδυτικά σχέδια που θα κληθεί να εγκρίνει η ∆ιυπουργική Στρατηγικών Επενδύσεων σε µια επόµενη συνεδρίασή της. 
Η στάση της κυβέρνησης, που δεν φηµίζεται για τον οίστρο προώθησης επιχειρηµατικών projects, θα µπορούσε να ερµηνευτεί και ως άµυνα στην προσπάθεια να µη σκαλώσει σε γραφειοκρατικούς µηχανισµούς, δασαρχεία και άλλες αρµόδιες υπηρεσίες άλλη µια σοβαρή ιδιωτική επένδυση. Το φιάσκο µε τον εµίρη του Κατάρ σε ένα άλλο ελληνικό νησί, την Οξυά, αποτελεί case study για το πώς µπορείς να αποφύγεις τις επενδυτικές κακοτοπιές. 
Πάντως, για τους πιο σκεπτικούς παρατηρητές, οι ρωσικές επενδύσεις δείχνουν να αντιµετωπίζονται µε µεγαλύτερη εγκαρδιότητα και µικρότερη καχυποψία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., στάση που φαίνεται να ακολουθείται και σε άλλους τουριστικούς προορισµούς της χώρας µε αντίστοιχες εταιρείες ρωσικών συµφερόντων.
 Στην καταπράσινη γωνιά του Ιονίου, απέναντι από τη Λευκάδα, η νησίδα του Σκορπιού είναι ένας µαγευτικός προορισµός σε µια έκταση περίπου 800 στρεµµάτων. Η σηµερινή πράσινη όαση απίστευτης οµορφιάς που µε φροντίδα και αγάπη αναµόρφωσε ο θρύλος της παγκόσµιας ναυτιλίας Αριστοτέλης Ωνάσης από την εποχή που απολάµβανε τον Σκορπιό στην αγκαλιά της Μαρίας Κάλλας και της Τζάκι Κένεντι δεν θυµίζει σε τίποτα το άνυδρο και ξερό τοπίο που αντίκρισε το 1962 όταν πάτησε το πόδι του στο νησί. 
Ολόκληροι κορµοί δέντρων και σπάνια φυτά από όλο τον κόσµο πληµµύρισαν το άλλοτε άχρωµο και αφιλόξενο ξερονήσι και δεν άργησαν να το µεταµορφώσουν σε Κήπο της Εδέµ. Τόνοι άµµου σχηµάτισαν δαντελωτές παραλίες και ο ονειρεµένος παράδεισος «παντρεύτηκε» αρµονικά µε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Από τη δοµηµένη επιφάνεια που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο νησί, η οικογένεια Ριµπολόφλεβ σκοπεύει να εκµεταλλευτεί επιπλέον 16.000 τ.µ. από τα συνολικά 20.000 τ.µ. που της επιτρέπουν οι όροι δόµησης. 
Σήµερα, οι στεγασµένες επιφάνειες καταλαµβάνουν επιφάνεια 4.000 τ.µ. Ο Σκορπιός εµπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura. Αυτό σηµαίνει, µε βάση τους πολεοδοµικούς κανονισµούς, ότι δεν µπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού, γι’ αυτό και η ανάπτυξή του γίνεται µε πολύ προσεκτικά βήµατα και, όπως έχει δηλώσει ο οικοδεσπότης του, σε πλήρη αρµονία µε το περιβάλλον. Αυτό που είναι βέβαιο πέραν κάθε αµφιβολίας είναι ότι το επενδυτικό σχέδιο Ριµπολόφλεβ για τον Σκορπιό απευθύνεται σε ένα αυστηρά περιορισµένο κοινό.
Αρµόδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι βίλες που θα κατασκευαστούν στο νησί θα ενοικιάζονται έκαστη από 10.000 έως 30.000 ευρώ την ηµέρα, γεγονός που φωτογραφίζει το είδος αλλά και την ταυτότητα των υψηλών επισκεπτών που θα φιλοξενήσει. 
Η ανάπτυξη του Σκορπιού µε το ξενοδοχειακό συγκρότηµα που θα ανήκει στην κατηγορία «των ξενοδοχείων µε επιπλωµένα διαµερίσµα- τα 5 αστέρων» θα έχει ευεργετική επίδραση και στην απασχόληση. Σήµερα στην υπηρεσία του Ρώσου δισεκατοµµυριούχου απασχολούνται περίπου 70 άτοµα -κηπουροί, καθαρίστριες, άνθρωποι της ασφάλειας κ.ά.-, αριθµός που αναµένεται να διπλασιαστεί στην πλήρη εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου.