'Στη φάκα' σπείρα με ετήσιο τζίρο 2 εκατ. ευρώ από 'μαϊμού' προϊόντα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

'Στη φάκα' σπείρα με ετήσιο τζίρο 2 εκατ. ευρώ από 'μαϊμού' προϊόντα

Στα 'δίχτυα' του ΣΔΟΕ εταιρεία που θησαύριζε πουλώντας μέσω ιστοσελίδας δήθεν επώνυμα αθλητικά είδη.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε σπείρα που είχε στήσει ιστοσελίδες και πωλούσε 'μαϊμού' αθλητικά προϊόντα, κυρίως παπούτσια αλλά και ρούχα -τσάντες, με ετήσιο τζίρο άνω των 2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, το εν λόγω ηλεκτρονικό κατάστημα είχε συναλλαγές με τουλάχιστον 22.000 άτομα που νόμιζαν ότι αγοράζουν επώνυμα προϊόντα. Κι όλα αυτά, ενώ τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα. Τα τελευταία, δε, σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών ανήκαν «σε αλλοδαπά άτομα, στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις».
Όπως αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση, για την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες εγκατεστημένες στη Βουλγαρία, οι οποίες φέρονταν να εμπορεύονται τα προαναφερόμενα είδη, ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα.
Στα χνάρια της σπείρας έφτασαν κλιμάκια υπαλλήλων των τμημάτων Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ,  που πραγματοποίησαν συντονισμένο έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρειών παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και ταχυμεταφορών, καθώς και έρευνα στην οικία εμπλεκομένου προσώπου, παρουσία εισαγγελικής λειτουργού.
Κατά την έρευνα κατασχέσθηκαν χρηματικό ποσό ύψους 15.000 €, ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές και ένα Ι.Χ., ενώ δεσμεύθηκε -σε εταιρεία ταχυμεταφορών- το χρηματικό ποσό των 48.000 €.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλήθος οικονομικών κ.λπ. αδικημάτων, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον ακόμη δύο. news247.gr