14+1 Χρήσεις που έχει ο Φούρνος Μικροκυμάτων. Και μόλις η καθημερινότητά σας έγινε πιο Ευκολη! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

14+1 Χρήσεις που έχει ο Φούρνος Μικροκυμάτων. Και μόλις η καθημερινότητά σας έγινε πιο Ευκολη!

14+1 Χρήσεις που έχει ο Φούρνος Μικροκυμάτων. Και μόλις η καθημερινότητά σας έγινε πιο Ευκολη!)Ξέρατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμα γεύματα και γλυκά χωρίς να ενεργοποιείτε τον ηλεκτρικό φούρνο σας! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ο φούρνο μικροκυμάτων.Ο φούρνο μικροκυμάτων σας είναι επίσης σε θέση να ξεφλουδίσει τα φρούτα και τα λαχανικά και να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι σας. Δείτε τι άλλο μπορεί να κάνει.

Αν θέλετε να βγάλετε χωρίς να καταστρέψετε ένα γραμματόσημο από ένα γράμμα, βάλτε πάνω του μία σταγόνα νερό και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δεύτεραΞεκολλάει γραμματόσημα

Απλά βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα πιάτο και στη συνέχεια ρίξτε ένα φλιτζάνι ξηρούς καρπούς από πάνω και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό, ανακατεύοντας τα που και που. Συνεχίστε για τρία έως οκτώ λεπτά ή έως ότου οι ξηροί καρποί σας ψηθούν.Ψήνει τους ξηροί καρπούς

Αποστειρώνει σφουγγάρια

Βάλτε το σφουγγάρι σας στο νερό και μετά στα μικροκύματα για ένα λεπτό. Στην ουσία είναι σαν να το απολυμαίνετε με ατμό.

Δίνει παράταση ζωής στα τσιπς

Τα πατατάκια χάνουν την φρεσκάδα τους μετά από μία ημέρα. Αν τα βάλετε για 10 δευτερόλεπτα στο φούρνο, είναι ξανά έτοιμα να φάτε με ευχαρίστηση.

Απολυμάνετε την επιφάνεια κοπής

Τρίψτε κάθε πλευρά της επιφάνειας κοπής με μια φέτα λεμόνι. Τοποθετήστε την στο φούρνο μικροκυμάτων σας για ένα λεπτό για να απολυμανθεί.

Αποφύγετε τον διασκορπισμό στον φούρνο

Τα τρόφιμα που έχουν χοντρή φλούδα τείνουν να εκρήγνυνται στα μικροκύματα. Η λύση για αυτό είναι να τρυπήσετε τη φλούδα των λαχανικών σας όπως πατάτες, κολοκύθες και ντομάτες πριν τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων έτσι ώστε ο ατμός να διαφύγει από αυτά.

Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων με ατμό

Βάλτε φέτες λεμονιού σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά. Θα καθαρίσετε εύκολα το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων αφού βγάλετε το μπολ έξω.

Ομελέτα

Χτυπάτε τα αυγά σας και τα ρίχνετε σε μια κούπα μαζί με λίγο γάλα, τυρί, αλάτι, πιπέρι και οτιδήποτε άλλο θέλετε. Βάλτε την κούπα για 45 δευτερόλεπτα στο φούρνο, ??στη συνέχεια, βγάλτε την κούπα και ανακατέψτε. Βάλτε την ξανά για άλλα 45 δευτερόλεπτα και μετά απολαύστε το υπέροχο πρωινό σας.

Κρεμμύδι χωρίς δάκρυα

Κόψτε τα άκρα του κρεμμυδιού και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Όταν κόψετε το κρεμμύδι σας δεν θα σας κάνει να κλάψετε.

Αποξηραίνει τα βότανα

Τοποθετήστε τα βότανα σας σε χαρτοπετσέτα και βάλτε τα στο φούρνο για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα και γυρίστε τα. Συνεχίστε για περίπου 2 έως 4 λεπτά μέχρι να αποξηρανθούν τελείως.

Ξεφλουδίζει σκόρδα

Όποιος μαγειρεύει και καθαρίζει σκόρδο γνωρίζει καλά ότι η βρώμα θέλει πολύ για να φύγει. Βάζοντας τις σκελίδες στα μικροκύματα για 15 δεύτερα όμως, ο εξωτερικός φλοιός σχεδόν αποχωρίζεται, κάνοντας πολύ πιο εύκολη την όλη διαδικασία.

Φρεσκάρει το χθεσινό ψωμί

Αν το ψωμί σκλήρυνε από χθες αλλά δεν θέλετε να το πετάξετε. Απλά βρέξτε λίγο ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, βάλτε το στα μικροκύματα και από πάνω του τοποθετήστε το υπόλοιπο ψωμί. 20 δεύτερα αρκούν για να το μαλακώσουν σαν να έχει βγει μόλις από το φούρνο της γειτονιάς.

Επιταχύνετε το μούλιασμα φασολιών / φακών

Απλά τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό τα όσπρια με λίγο μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά, στη συνέχεια βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει για 30 έως 40 λεπτά.

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες ή τα ροδάκινα

Το ξεφλούδισμα μιας ντομάτας ή των ροδάκινων μπορεί να είναι δύσκολο και κουραστικό, αλλά όχι εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα για 30 δευτερόλεπτα μέσα και αφήστε τα να παραμείνουν για περίπου 2 λεπτά. Η φλούδα θα φύγει αμέσως μετά από δύο λεπτά.

Μαλακώνει λεμόνια και πορτοκάλια για καλύτερο στύψιμο

Αν πριν το στίφτη, τα περάσετε για 10-15 δευτερόλεπτα από τα μικροκύματα, θα μαλακώσουν όσο χρειάζεται για να κερδίσετε και την τελευταία σταγόνα με λιγότερη δύναμη.