Βενεζουέλα: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Βενεζουέλα: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες

Η πιο εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αποφυλακίστηκε το Σάββατο το βράδυ από την στρατιωτική φυλακή και βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό.
Σε κατ'οίκον περιορισμό τέθηκε εκ νέου στη Βενεζουέλα ο Λεοπόλδο Λόπες, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τη σύζυγό του Λίλιαν Τιντόρι που είναι επίσης εξέχον στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο Λόπες αποφυλακίστηκε το Σάββατο το βράδυ από την στρατιωτική φυλακή στην οποία τον είχαν μεταφέρει την Τρίτη. «Τον μετέφεραν στο σπίτι», έγραψε στο twitter η Τιντόρι.
Ο Λόπες, η πιο εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα είχε αποφυλακιστεί στις 8 Ιουλίου μετά από τρία χρόνια και πέντε μήνες ,για λόγους υγείας και είχε τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Καράκας. Ωστόσο, είχε μεταφερθεί ξανά σε στρατιωτική φυλακή από την οποία αφέθηκε ελεύθερος χθες το βράδυ για να τεθεί εκ νέου σε κατ'οίκον περιορισμό.
Καταγγέλλουν "αιχμαλωσία" των θεσμών
Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατήγγειλε την «αιχμαλωσία» των θεσμών έπειτα από την καθαίρεση της γενικής εισαγγελέως Λουίσα Ορτέγα από την νέα Συντακτική Συνέλευση.
«Αυτό που συμβαίνει στην Βενεζουέλα είναι μια ολοκληρωτική αιχμαλωσία όλων των θεσμών από ένα στρατόπεδο, από ένα μοναδικό πολιτικό κόμμα», δήλωσε ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου, όπου η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία.
Η γενική εισαγγελία ζήτησε την Παρασκευή την ακύρωση της εναρκτήριας συνεδρίασης της Συντακτικής και η Ορτέγα ήταν η σημαντικότερη εκπρόσωπος θεσμού στη χώρα που εναντιωνόταν στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. news247.gr