To Samsung Galaxy Note8 από κοντά (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

To Samsung Galaxy Note8 από κοντά (video)

To Samsung Galaxy Note8 από κοντά (video)Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Galaxy Note8 πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα στο Βερολίνο όπου και είχαμε την ευκαιρία για μια πρώτη επαφή με τη συσκευή.
Ένα χρόνο μετά την οριστική ανάκληση του προκατόχου του, το Galaxy Note8 έρχεται με σημαντικές αλλαγές, αρχής γενομένης από την οθόνη, οι διαστάσεις της οποίας ανεβαίνουν στις 6,3 ίντσες για πρώτη φορά σε μοντέλο της σειράς. Η Infinity display οθόνη του νέου Note, έρχεται με ελάχιστα περιθώρια πάνω και κάτω από την οθόνη, ενώ στην αριστερή και δεξιά πλευρά, υπάρχει η κλασσική κυρτότητα που γνωρίσαμε στα edge μοντέλα αλλά και στο τελευταίο Galaxy S8.


H οθόνη που προστατεύεται από κυρτό γυαλί Gorilla Glass 5 υποστηρίζει ανάλυση 1440 x 2960 pixels και είναι συμβατή με HDR10. Πάντως το Galaxy Note8 δείχνει πιο «σοβαρό» από την έταιρη ναυαρχίδα της εταιρείας, κάτι έχει να κάνει και με το κοινό στο οποίο απευθύνεται και το οποίο είναι κυρίως επαγγελματίες.

Φυσικά, όπως μας έχει συνηθίσει τελευταία η Samsung με τις ναυαρχίδες της, είναι IP68-certified και επομένως τόσο το Note8 όσο και το S Pen που έχει βεβαίως και τη χαρακτηριστική θήκη του στο πλαίσιο της συσκευής, αντέχουν στη σκόνη καθώς και στο νερό σε βάθος ενάμιση μέτρου για περίπου μισή ώρα.

Η συσκευή, τουλάχιστον αυτή που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, βασίζεται στο Samsung Exynos 8895 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 6GB RAM και από 64GB, 128GB ή 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Στο πίσω μέρος για πρώτη φορά σε smartphone της Samsung υπάρχουν δύο κάμερες και συγκεκριμένα ένας ευρυγώνιος φακός των 12MP και ένας τηλεφακός με την ίδια ανάλυση ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και οι δύο υποστηρίζουν οπτική σταθεροποίηση. Υποστηρίζεται επίσης 2x οπτικό ζουμ.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σε demo που μπορέσαμε να δούμε, η διαφορά με άλλα δημοφιλή smartphones όπως το iPhone 7 Plus είναι σημαντική δείχνοντας πιο ρεαλιστική. Βεβαίως, ο συνδυασμός τους είναι ίσως πιο εντυπωσιακός κατά τη λήψη φωτογραφιών Live focus με το bokeh εφέ όπου το Galaxy Note8 δίνει τη δυνατότητα να ορίσουμε εμείς το βάθος πεδίου, η αλλιώς τη θολούρα που θα υπάρχει πίσω από το κύριο αντικείμενο λήψης μας. Αυτό γίνεται σε πραγματικό χρόνο όμως μπορεί να γίνει ακόμα και μετά την πραγματοποίηση της λήψης, κάτι εξίσου χρήσιμο.

Επιπλέον το Galaxy Note8 υποστηρίζει Cat.16 4G LTE, WiFi 802.11ac dual-band, WiFi direct, WiFi hotspot, Bluetooth 5.0 και GPS ενώ στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, αισθητήρας μέτρησης καρδιακών παλμών, σαρωτής ίριδας και υποστηρίζεται face recognition κ.ά. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3300mAh.

To λογισμικό βασίζεται στο Android 7.1 Nougat πάνω από το οποίο η εταιρεία έχει προσαρμόσει το δικό της UX με όλα τα software καλούδια που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του S Pen . Κυκλοφορεί στις περισσότερες χώρες συμπεριλαμβανομένου και στην Ελλάδα με τιμή €1029, με όσους προχωρήσουν σε προπαραγγελία να λαμβάνουν δώρο το DeX, το περιφερειακό της Samsung που μετατρέπει το νέο Note σε επιτραπέζιο υπολογιστή.

Δημοσιευμένη Εικόνα