Το Ισλαμικό Κράτος εκτοξεύει απειλές κατά του Βατικανού - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος εκτοξεύει απειλές κατά του Βατικανού

26s10vaticanpopeΤο Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά απειλές εναντίον της Ιταλίας και ειδικότερα κατά του Πάπα Φραγκίσκου, του Ποντίφικα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μέσω βίντεο που γυρίστηκε στις Φιλιππίνες, γράφει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Stampa.

Στο βίντεο, ένας τζιχαντιστής δείχνει τη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου και ακούγεται να λέει ότι «πρόκειται να (φτάσουμε) έως τη Ρώμη».

Στο ίδιο βίντεο, τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα του Χριστού και σκίζουν φωτογραφίες του Ποντίφικα. «Θυμηθείτε το, άπιστοι: Θα έρθουμε στη Ρώμη», ακούγεται να λέει μια φωνή στα αγγλικά.

Παράλληλα, στο Διαδίκτυο, μέσω του φιλικού προς το ISIS ιστότοπου Telegram, το Ισλαμικό Κράτος υπέδειξε στους υποστηρικτές του στόχους για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ιταλία, στο Βέλγιο και στη Δανία.

Τέλος, όπως αναφέρει η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία καταγράφει τη δράση των τρομοκρατών και αναρτά τις πληροφορίες στον ιστότοπό της, το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους μαχητές του («μοναχικούς λύκους») να επιτεθούν σε στόχους στην Ιταλία κάνοντας και χρήση αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή, Ελβετοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος 30χρονης Ελβετίδας από την περιοχή της Ζυρίχης που φέρεται να επιχείρησε να ενωθεί με τζιχαντιστές στη Συρία, όπως ανέφεραν χθες.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα (OAG) ανέφερε ότι διαθέτει αποδείξεις πως τον Δεκέμβριο του 2015 η γυναίκα ταξίδεψε παράνομα με το τετράχρονο παιδί της από την Αίγυπτο στην Ελλάδα, με σκοπό να μεταβεί στη Συρία μέσω Τουρκίας για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι ελληνικές αρχές την εμπόδισαν να συνεχίσει το ταξίδι της και συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης τον Ιανουάριο του 2016. «Η παρούσα απαγγελία κατηγοριών πρέπει να ιδωθεί μέσα στο συνολικό πλαίσιο της αυστηρής πολιτικής της γενικής εισαγγελίας ... να διώκονται όλοι οι ταξιδιώτες για την τζιχάντ (ιερό πόλεμο)», ανέφερε σε ανακοίνωσή της το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. kathimerini.gr