Σύλληψη με πιτζάμες στη Βενεζουέλα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Σύλληψη με πιτζάμες στη Βενεζουέλα

02s10slΜε την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να διαφύγουν συνελήφθησαν εκ νέου δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, που είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή τους. Οι δύο άνδρες, ο Λεοπόλντο Λόπες και ο πρώην δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, ετέθησαν υπό κράτηση στη διάρκεια νυχτερινών επιδρομών στα σπίτια τους από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας, της Sebin.

Ο συνήγορος του Λόπες είπε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 3 τα ξημερώματα και ήταν εντελώς απρόκλητη, αφού ο πελάτης του τηρεί πλήρως τους όρους της κατ’ οίκον κράτησης. Αγνωστη παραμένει η τύχη του δεύτερου, καθώς η σύζυγός του πόσταρε βίντεο με τη στιγμή της επιδρομής από τις Αρχές, σημειώνοντας «δεν ξέρουμε πού τον πάνε». Υπενθυμίζεται ότι ο Λόπες συνελήφθη πριν από τρία χρόνια έπειτα από διαδηλώσεις εναντίον του Νικολάς Μαδούρο και καταδικάστηκε σε περίπου δεκαετή κάθειρξη με την κατηγορία της υποκίνησης πολιτών σε βία. Αποφυλακίστηκε στις 8 Ιουλίου για να υπηρετήσει την υπόλοιπη ποινή του στο σπίτι.  Ο Λεντέσμα επίσης συνελήφθη το 2015 και βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι οικογένειές τους ανακοίνωσαν ότι καθιστούν τον Νικολάς Μαδούρο προσωπικά υπεύθυνο για την τύχη τους. «Πήραν τον Λεοπόλντο Λόπες και τον δήμαρχο Λεντέσμα για να μας φοβίσουν και να πλήξουν το ηθικό μας», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Λόπες Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση). Οσον αφορά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων ο Μαδούρο σχολίασε: «Δεν με φοβίζουν. Οι απειλές και οι κυρώσεις της αυτοκρατορίας δεν με ανησυχούν ούτε μια στιγμή. Δεν δέχομαι διαταγές από την αυτοκρατορία, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Φέρε κι άλλες κυρώσεις, Ντόναλντ Τραμπ». kathimerini.gr