Στο εργοστάσιο Παπαστράτος σήμερα ο Τσίπρας, λίγο πριν την ΔΕΘ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Στο εργοστάσιο Παπαστράτος σήμερα ο Τσίπρας, λίγο πριν την ΔΕΘ

Στην Παπαστράτος ο Τσίπρας /Φωτογραφία Αρχείου: Αssociated PressΣτην κυβέρνηση ψάχνουν εναγωνίως να βρουν την καλύτερη επικοινωνιακή φόρμουλα προκειμένου να προβάλουν την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ελλείψει εξαγγελιών και με ανύπαρκτα περιθώρια για παροχές.

Ο σχεδιασμός του πρωθυπουργικού επιτελείου μετά και τη σύσκεψη που έλαβε χώρα την Παρασκευή -παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου- είναι να δοθεί μεγάλη έμφαση σε δύο κατευθύνσεις: Στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και στη νέα γενιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα το εργοστάσιο Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International. Από όπου ο κ. Τσίπρας και αναμένεται να στείλει μηνύματα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης, με πρωτεύοντα στόχο την έξοδο από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές. Μαζί του θα βρίσκονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Ενώ θα υπάρξουν ανάλογες επισκέψεις και τις επόμενες ημέρες.

Εμφαση σε start ups και κοινωνική οικονομία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις με γνώμονα την προώθηση των καινοτόμων δράσεων. Όπως επίσης θα εστιάσει και στην κοινωνική οικονομία και δη στις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Εξαγγελίες για νέους

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά θα γίνει από το βήμα της ΔΕΘ σε ζητήματα που σχετίζονται με τα προβλήματα της νέας γενιάς και είναι πάρα πολύ πιθανό να ανακοινωθούν παρεμβάσεις για την εκπαίδευση αλλά και για την υλική υποστήριξη στα πανεπιστήμια. iefimerida.gr