Το νέο (λειτουργικό) είναι Oreo– Κυκλοφoρεί η νέα έκδοση του Android (vid) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Το νέο (λειτουργικό) είναι Oreo– Κυκλοφoρεί η νέα έκδοση του Android (vid)

Το νέο OS περιέχει ένα νέο, επανασχεδιασμένο σύστημα ειδοποιήσεων, επανασχεδιασμένο μενού ρυθμίσεων και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος Android για φορητές συσκευές, με την ονομασία Oreo από τα ομώνυμα γεμιστά μπισκότα, διαθέτει από την Τρίτη η Google.

Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες του Oreo είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των εφαρμογών για την καλύτερη συντήρηση της μπαταρίας, νέα ενεργά εικονίδια που έχουν δυνατότητα animation, «έξυπνη αντιγραφή και επικόλληση», μέσω της οποίας επισημαίνεται ολόκληρη η διεύθυνση, ένας αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση μιας ιστοσελίδας, όταν ο χρήστης προσπαθεί να τα αντιγράψει.

Επιπλέον, το νέο OS περιέχει ένα νέο, επανασχεδιασμένο σύστημα ειδοποιήσεων, επανασχεδιασμένο μενού ρυθμίσεων, μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς και ένα σύνολο emojis (φατσούλες), τα οποία θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που είναι διαθέσιμα στο λειτουργικό iOS της Apple


Επίσης, το νέο χαρακτηριστικό Instant Apps (άμεσες εφαρμογές) επιτρέπει σε ορισμένες υπηρεσίες να «επικαλούνται» κάποια τμήματα των Android εφαρμογών τους, ακόμα κι όταν οι χρήστες δεν τις έχουν εγκαταστήσει.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google αναμένεται να διατεθεί σταδιακά στο ευρύ κοινό. Σήμερα μόνο το 14% των Android συσκευών ενσωματώνουν το προηγούμενο OS Nougat, ωστόσο με τις αλλαγές που έχει πραγματοποιήσει η Google στο νέο λειτουργικό υποστηρίζει ότι η διάδοση του Oreo θα είναι σαφώς συντομότερη. 

Τα έξυπνα κινητά της Google, Pixel, Pixel XL, Nexus 5X και Nexus 6P, θα λάβουν πρώτα το Android Oreo. Θα ακολουθήσουν τα κινητά των εταιρειών HMD Global (Nokia), Huawei, Essential, HTC, Samsung, LG, Motorola, Sharp, Sony κλπ.skai.gr