Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2: Δεν «Χ»αλάστηκε! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2: Δεν «Χ»αλάστηκε!

Ολυμπιακός - Παρτιζάν 2-2: Δεν «Χ»αλάστηκε!Στα play offs του Champions League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά το 2-2 με την Παρτιζάν στο «Γ. Καραϊσκάκης» - Την προσεχή Παρασκευή η κλήρωση, στους ισχυρούς οι «ερυθρόλευκοι»
Οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν τον ρόλο του φαβορί που είχαν αποκτήσει από το πρώτο ματς στο Βελιγράδι και ουσιαστικά… τελείωσαν την πρόκριση στο 52ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης διαμόρφωσε το 2-1 και έβαλε… ταφόπλακα σε κάθε όνειρο των Σέρβων. Ο Καρσελά είχε ανοίξει το σκορ στο 22’ με φάουλ, ο Σουμά στο 33’ είχε φέρει το ματς στα ίσια (1-1) και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 86’ ο Τζούρτζεβιτς.
Πλέον, οι Πρωταθλητές Ελλάδας περιμένουν το μεσημέρι της Παρασκευής (4/8) να μάθουν τον αντίπαλό τους στα play offs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και βρίσκονται ένα… βήμα πριν την επιστροφή στους ομίλους, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο στόχο για τη φετινή σεζόν. Αντίθετα, οι «ασπρόμαυροι» θα είναι στα play offs του Europa League, όπως και η ΑΕΚ που αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η… σκακιέρα των προπονητών

Με αλλαγές σε πρόσωπα αλλά όχι στο σχήμα παρουσίασε τους Πειραιώτες ο Μπέσνικ Χάσι. Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ελλάδας προτίμησε στο αρχικό σχήμα τον Γιάγκος Βούκοβιτς, ο οποίος ήταν ο παρτενέρ του Παναγιώτη Ρέτσου στο κέντρο της άμυνας. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Καπίνο ήταν κάτω από τα δοκάρια και στα άκρα ήταν ο Ντιόγο Φιγκέιρας, δεξιά και ο Λεονάρντο Κούτρης αριστερά. Στον άξονα, οι Αλεξί Ρομαό και Οτζίτζα Οφόε αποτέλεσαν το δίδυμο, με τον Κώστα Φορτούνη πιο μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο, με τον Μάρκο Μάριν στα δεξιά, τον Μεχντί Καρσελά στα αριστερά και στην επίθεση ήταν ο Μοχάμεντ Μπεν.
Από την άλλη, ο Μίροσλαβ Τζούκιτς προτίμησε και πάλι το 4-4-2. Ο Κλιάλιτς ήταν στον «άσο», οι Όστοϊτς και Τσίρκοβιτς οι κεντρικοί αμυντικοί, με τον Βουλίσεβιτς στα δεξιά και τον Μίλετιτς στα αριστερά. Οι Έβερτον και Γέβτοβιτς ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Σουμά στο δεξί άκρο, τον Γιάνκοβιτς στο αριστερό και στην επίθεση ήταν οι Ταουαμπά και Τζούρτζεβιτς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση. Οι Πρωταθλητές Σερβίας ήθελαν ένα γρήγορο τέρμα, προκειμένου να αυξήσουν τις ελπίδες τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Μίροσλαβ Τζούκιτς πίεζαν ψηλά, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν τους χώρους για να δημιουργήσουν. Αυτό έφερε πίεση στην άμυνα των Πειραιωτών και η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για τους «ασπρόμαυρους».
Ήταν το 14ο λεπτό, όταν οι Σέρβοι έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όμως, η κεφαλιά του Τζούρτζεβιτς στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο, ο οποίος με υπερπροσπάθεια έδιωξε με τα χέρια. Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι ισορρόπησαν τον αγώνα, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία που βρήκαν.
Βέβαια, σ’ αυτό είχαν και την βοήθεια του Κλιάλιτς, ο οποίος στο φάουλ του Καρσελά, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και δεξιά, δεν κατάφερε να μπλοκάρει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Όμως, οι Σέρβοι ανέκτησαν άμεσα την πρωτοβουλία των κινήσεων, κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, αλλά έφτασαν στην ισοφάριση από μία… σπόντα. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το μακρινό σουτ, ο Καπίνο δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Σουμά με πλασέ στην κίνηση, έγραψε το 1-1.
Στα λεπτά που απέμειναν για το ημίχρονο, η Παρτιζάν είχε πάρει τον χώρο του κέντρου, θέλοντας να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Καπίνο, αφήνοντας παράλληλα κενούς χώρους. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να τους εκμεταλλευτούν, καθώς ήταν… φλύαροι μόλις έπαιρναν την μπάλα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Το… τελείωσε νωρίς

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό… άλλαξε. Το «συγκρότημα» του Μπέσνικ Χάσι ήταν αυτό που είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά και… πλήγωσε στους φιλοξενούμενους με τον ίδιο τρόπο όπως είχε κάνει και στο Βελιγράδι. Ήτοι με γρήγορο τέρμα. Αυτή την φορά δράστης ήταν ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στο 52ο λεπτό, κινήθηκε εξαιρετικά στην «καρδιά» της άμυνας των Σέρβων και με ωραία κεφαλιά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, νίκησε τον Κλιάλιτς για το 2-1.
Σ’ αυτό το σημείο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού «σφράγισε» την πρόκριση στα play offs του Champions League και παράλληλα έβαλε… ταφόπλακα στα όποια όνειρα είχε το «συγκρότημα» του Μίροσλαβ Τζούκιτς. Το μομέντουμ ήταν σαφώς για την ελληνική ομάδα, η οποία συνέχισε να πιέζει και μάλιστα στο 58’ έφτασε μία… ανάσα από το τρίτο τέρμα, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Βούκοβιτς πήρε την καρφωτή κεφαλιά, όμως, ο πορτιέρο των «ασπρόμαυρων» έδιωξε ενστικτωδώς.
Στα επόμενα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν απολύτως τον αγώνα. Οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι είχαν αφήσει χώρο στους Σέρβους, οι οποίοι έδειχναν… μπλοκαρισμένοι και το παιχνίδι πήγαινε στο… τέμπο που ήθελαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας. Όμως, στο 84ο λεπτό, η Παρτιζάν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Γιάνκοβιτς έκανε την παράλληλη μπαλιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Τζούρτζεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-2. onsports.gr