Νέα κωλοτούμπα με τις Πανελλαδικές: Το σύστημα να αλλάξει, όχι να καταργηθούν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Νέα κωλοτούμπα με τις Πανελλαδικές: Το σύστημα να αλλάξει, όχι να καταργηθούν

Νέα κωλοτούμπα με τις Πανελλαδικές: Το σύστημα να αλλάξει, όχι να καταργηθούν«Πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» λέει τώρα ο Γαβρόγλου

Σε νέα «κωλοτούμπα» με τις Πανελλαδικές προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας επιλέγοντας, μάλιστα, να το κάνει την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των φετινών υποψηφίων.

Σε ένα συνεχόμενο «μπρος-πίσω» με ένα θέμα που αφορά χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειες, ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι τελικά οι Πανελλαδικές... δεν καταργούνται!

Αδιαφορώντας για την αγωνία των μαθητών που φέτος θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου ο κ. Γαβρόγλου μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομική Πολιτικής ανακοίνωσε αυτή τη φορά ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει αλλά οχι και να καταργηθεί οι εξετάσεις.

«Πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων όχι όμως και να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» ήταν η επι λέξει απάντηση του υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ΑΠΕ.

Όπως πρόσθεσε «πρέπει να υπάρξει ένα εξεταστικό σύστημα, αξιόπιστο και παιδαγωγικού χαρακτήρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή με το υπάρχον σύστημα μόλις το 20% των μαθητών καταφέρνουν να περνούν στις 5 πρώτες σχολές της προτίμησης του, ενώ το 18% περνά με βαθμολογία κάτω από τη βάση». 

Ο κ. Γαβρόγλου ευχήθηκε τέλος καλή επιτυχία στα παιδιά «και να θυμούνται όσα έμαθαν στο σχολείο». protothema.gr