Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο - στις φλόγες σπίτια, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο - στις φλόγες σπίτια, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

kalamosΜαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στον Κάλαμο, κοντά στους Αγίους Αποστόλους, όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια και κατασκηνώσεις, με πέντε μέτωπα να είναι ενεργά αυτή την ώρα. 
Το πύρινο μέτωπο έλαβε μεγάλες διαστάσεις, ενώ η αποχώρηση των εναέριων μέσων, που αναμένεται να επανέλθουν με το πρώτο φως της ημέρας, αφήνει ελάχιστες πιθανότητες η πυρκαγιά να τεθεί υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας. 
Εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις, κάηκαν περίπου 20 σπίτια
Οι άνεμοι πλέον δεν είναι ισχυροί με αποτέλεσμα η κατεύθυνση της πυρκαγιάς να αλλάξει. Αν και αρχικά κατευθυνόταν προς το Καπανδρίτι, τώρα πλέον κατευθύνεται προς τους Αγίους Αποστόλους.  Οι δύο κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην περιοχή, οι «Αναγέννηση» και «Κίντερλαντ» έχουν εκκενωθεί.
Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν παραδοθεί στις φλόγες δεν είναι γνωστός, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για περίπου 20.
Καταγγελίες για καθυστερήσεις
Ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, Κωνσταντίνος Δέδες, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, περίεγραψε ότι από τις 16.20 που εκδηλώθηκε το πρώτο μέτωπο οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση για την αποστολή περισσότερων επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Όπως κατήγγειλε ο κ. Δέδες, αρχικά δεν υπήρχε νερό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αφού αρκετοί πυροσβεστικοί κρουνοί τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος. Υπήρχε ανάγκη για υδροφόρα οχήματα, τα οποία καθυστέρησαν. Καθυστέρηση καταγγέλθηκε και από τους κατοίκους.  
Σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση, καλώντας την για «αποφασιστική &συντονισμένη δράση» χωρίς «θεωρίες συνωμοσίας».



Στο νοσοκομείο αξιωματικός
Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης, φέρεται να τραυματίστηκε ή να ένιωσε αδιαθεσία ο στρατηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κων. Γιόβας και διακομίστηκε εσπευσμένα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

φωτό Σκάι Τηλεόραση
Νωρίτερα μαρτυρίες έκαναν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Σημειώνεται πως στο χωριό του Καλάμου βρίσκονται περίπ