«Κόκκινος συναγερμός» στον πλανήτη: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

«Κόκκινος συναγερμός» στον πλανήτη: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα

«Κόκκινος συναγερμός» στον πλανήτη: Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο ΚορέαΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ – ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ
ΗΠΑ | Βόρεια Κορέα: Στα άκρα οδηγείται πλέον η κόντρα ανάμεσα στη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ, με τον κίνδυνο μιας πυρηνικής ανάφλεξης στον 38ο παράλληλο (σ.σ. κορεατική χερσόνησος) αλλά και μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού να είναι πλέον πιο ορατός από ποτέ.
Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, σε μια προσπάθεια να κερδίσει τον «πόλεμο» της προπαγάνδας διοργάνωσε την Πέμπτη (10/08/2017) μια μεγαλοπρεπή «φιέστα» στη βορειοκορεατική πρωτεύουσα, με παρελάσεις και διαδηλώσεις, όπου χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των ΗΠΑ.

nkorea1
Σηκώνοντας τις γροθιές τους και τραγουδώντας ύμνους του καθεστώτος, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Χτυπήστε τις ΗΠΑ με πυρηνικό κεραυνό!», «Εκείνοι που θα μας ακουμπήσουν δεν θα γλιτώσουν τον θάνατο» και «Μια εκδικητική επίθεση αφανισμού».
nkorea2
nkorea3

Ο επικίνδυνος στρατηγός και τα σχέδια εισβολής στην Γκουάμ

kimrakgyom
Την ίδια ώρα, στο αρχηγείο του Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσιαζόταν το λεπτομερές σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς τη νήσο Γκουάμ.
«Το σχέδιο αυτό με στόχο ένα στρατηγικής σημασίας προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών δυνάμεων στην οδό της Ασίας θα αποτελέσει μια κρίσιμης σημασίας προειδοποίηση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», προειδοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Την ίδια ώρα, τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ασχολούνται ιδιαίτερα με τον άνθρωπο που χειρίζεται το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας: Πρόκειται για τον στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ και εκτιμάται πως είναι εκείνος που έχει υπό τον έλεγχό του περισσότερες από 60 πυρηνικές κεφαλές.
rakgyom
Ο ίδιος έχει αποκαλέσει στο παρελθόν τον Τραμπ «γεροξεκούτη», τονίζοντας πως «ένας σωστός διάλογος είναι αδύνατος με έναν τέτοιο τύπο».

Τρόμος στην Γκουάμ: Σε πλήρη επιφυλακή οι ΗΠΑ

Andersenafb parking ramp b 52s
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Πιονγκγιάνγκ σχεδιάζει να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους, που θα χρειαστούν 17 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα για να διανύσουν 2.086 μίλια, προτού πέσουν 24 μίλια από το Γκουάμ, ακριβώς έξω από τα ύδατα της αμερικανικής επικράτειας.
Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.
Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού. 

Τραμπ: «Ίσως να μην ήμουν αρκετά σκληρός»

Την ίδια στιγμή, στην Ουάσινγκτον εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, με φόντο την πολεμική ρητορική στην οποία επιδίδεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με φόντο μια ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση εναντίον της αμερικανικών συμφερόντων νήσου Γκουάμ στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απεύθυνε νέο αυστηρότατο μήνυμα προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, λέγοντας πως «ίσως να μην ήμουν αρκετά σκληρός».
«Ο λαός της χώρας μας είναι ασφαλής. Οι σύμμαχοί μας είναι ασφαλείς. Και θα σας πω το εξής: η Βόρεια Κορέα καλά θα έκανε να μαζευτεί αλλιώς θα αντιμετωπίσει προβλήματα που πολύ λίγες χώρες αντιμετώπισαν σε αυτόν τον κόσμο», διεμήνυσε ο Τραμπ από τις εγκαταστάσεις στο γήπεδο του γκολφ του στο Νιού Τζέρσεϊ, όπου παρότι κάνει διακοπές είχε νωρίτερα μια σύσκεψη με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.
trump
 «Ίσως να μην ήταν αρκετά σκληρή. Το κάνουν αυτό στη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό, για πολλά χρόνια. Και είναι καιρός κάποιος να ορθώσει το ανάστημά του για τον λαό αυτής της χώρας και για τους λαούς άλλων χωρών», είπε.
Ερωτηθείς εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να διατάξει μια προληπτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας ώστε η Πιονγκγιάνγκ να μην μπορέσει να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει «θα δούμε τι θα γίνει».
«Αν η Βόρεια Κορέα κάνει οτιδήποτε, ακόμη κι αν σκεφτεί να επιτεθεί εναντίον οποιουδήποτε αγαπάμε, στους συμμάχους μας ή σε εμάς, πρέπει να είναι πολύ ανήσυχη. Θα σας πω τι θα γίνει. (...) Θα τους συμβούν (σ.σ. στους Βορειοκορεάτες) πράγματα που ποτέ δεν θεωρούσαν ότι ήσαν πιθανά», συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ακόμη, ο Τραμπ επέμεινε στο ότι θεωρεί ότι η Κίνα μπορεί και οφείλει να «κάνει περισσότερα» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας. «Θεωρώ ότι η Κίνα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα. (Οι Κινέζοι) ξέρουν ότι αυτή είναι η άποψή μου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.
Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως «πάντοτε θα εξετάζουμε» το ενδεχόμενο διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων» με την Πιονγκγιάνγκ.
«Να κοιμηθούν ήσυχοι οι Αμερικανοί», είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον. «Εξ’ όσων έχω δει και γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι η κατάσταση άλλαξε δραματικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο», πρόσθεσε.
Ωστόσο, σε διαφορετικό τόνο μίλησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις καλώντας τη Βόρεια Κορέα «να σταματήσει να μελετά κινήσεις που θα οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».
«Την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση μέσω διπλωματικών μέσων αυτής της παγκόσμιας απειλής, πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδυασμένες συμμαχικές δυνάμεις διαθέτουν τώρα τις πλέον ακριβείς, ισχυρές αμυντικές και επιθετικές ικανότητες στη Γη», είπε σε αυστηρό ύφος ο κ. Μάτις.

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές για το πετρέλαιο

stocks down
Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται σήμερα στις ασιατικές αγορές, καθώς επικρατούν οι ανησυχίες των επενδυτών από την συνεχιζόμενη τάση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, αλλά και την επίδρασή τους στις αγορές.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 30 σεντς ή 0,58% στα 51,60 δολάρια.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 31 σεντς ή 0,64% στα 48,28 δολάρια το βαρέλι. newsbomb.gr