Η διαφορά των «Hondos Center» με την «Hondos Center Πολυκαταστήματα» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η διαφορά των «Hondos Center» με την «Hondos Center Πολυκαταστήματα»

Η διαφορά των «Hondos Center» με την «Hondos Center Πολυκαταστήματα»Πτώχευσε και επίσημα η εταιρεία με διακριτό τίτλο «Hondos Center Πολυκαταστήματα», σύμφωνα με την απόφαση 520/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η εταιρεία - που δεν σχετίζεται, επιχειρηματικά, με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center - βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ ακίνητά της έχουν οδηγηθεί, στο παρελθόν, σε πλειστηριασμό.
Το δικαστήριο διόρισε σύνδικο πτώχευσης αρμόδιο δικηγόρο, ενώ διατάσσει τη σφράγιση του καταστήματος και του συνόλου της περιουσίας από το δικηγόρο που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι στις 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των πιστωτών (εικαζόμενοι πιστωτές), οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν πληροφορίες για τη σύνταξη του πίνακα εικαζόμενων πιστωτών και θα αποφασίσουν για την εκλογή - εφόσον κριθεί αναγκαίο - επιτροπής πιστωτών.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν σχετίζεται επιχειρηματικά με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center, καθώς τα υπόλοιπα αδέρφια της οικογένειας Χόντου - των γνωστών πολυκαταστημάτων - έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους στις άλλες εταιρείες που ελέγχουν.
Ο Γιώργος Χόντος, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας προϊόντων περιποίησης Hondos Παλλάς Πολυκαστήματα με διακριτό τίτλο «Hondos Center Πολυκαταστήματα» αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό ακινήτων της επιχείρησης, λόγω οφειλών 1,68 εκατ. ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) το οποίο αποτελεί τον επισπεύδοντα του πλειστηριασμού.
Η εταιρεία δεν σχετίζεται με την αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center.
Μάλιστα η αλυσίδα με ανακοίνωση της από το 2013 ανέφερε πως «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει. Την εν λόγω εταιρεία τη χαρακτηρίζει «ανεξάρτητη και αυτοτελή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center. Η Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε. λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».
Αν και για μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τα Hondos Center ανήκουν στη γνωστή οικογένεια, στην πραγματικότητα τα πέντε αδέλφια – Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης - έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες που ελέγχουν αντίστοιχα καταστήματα. Μάλιστα τα υπόλοιπα αδέλφια έχουν ουσιαστικά αποκηρύξει επαγγελματικά τον αδελφό τους Γιώργο, ο οποίος ελέγχει τα Hondos Palace, και με γραπτή ανακοίνωση, όπως αναφέρθηκε, ήδη από το 2013.
Δείτε την απόφαση για την πτώχευση της Hondos Παλλάς Πολυκαστήματα από το news.gr
xonto