Η στρατηγική Κ. Μητσοτάκη για τον «καυτό» Σεπτέμβριο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η στρατηγική Κ. Μητσοτάκη για τον «καυτό» Σεπτέμβριο

Η στρατηγική Κ. Μητσοτάκη για τον «καυτό» Σεπτέμβριο Συγκεκριμένα μηνύματα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ από τον Σεπτέμβριο, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συστήνοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι…χρειάζεται διακοπές. Το πρώτο στίγμα που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι πως θα προχωρήσει στη στρατηγική της σύγκρισης με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά για την Παιδεία έδειξε ότι υφίστανται δύο διαφορετικοί κόσμοι, σε ένα πεδίο που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει συνεννόηση.
 
«Εσείς θέλετε να τους εξισώσετε όλους προς τα κάτω. Εμείς θέλουμε να σκαρφαλώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι προς τα επάνω. Αυτή είναι η μεγάλη ιδεολογική διαφορά μας» τόνισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι θα επιμείνει στο αίτημα για κάλπες άμεσα: «Θα φύγετε από την εξουσία που τόσο αντιδημοκρατικά ασκείτε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο. Τις εκλογές» είπε.
 
Προς την κατεύθυνση της πίεσης προς τον κ. Τσίπρα προκειμένου να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, η ΝΔ πρόκειται να αναπτύξει ένα ευρύ αντιπολιτευτικό μέτωπο που σφυροκοπεί την κυβέρνηση σε όλα τα ανοικτά ζητήματα. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος νομοθέτησης με τη χρήση τροπολογιών. «Η νομοθετική λειτουργία σήμερα ευτελίζεται  με τον τρόπο που ασκείται. Θα επανέλθω», προανήγγειλε, υπενθυμίζοντας τις δύο επιστολές που έχει στείλει ήδη προς τον Νίκο Βούτση.
 
Κλιμάκωση της πίεσης θα υπάρξει και στα ζητήματα Γ. Βαρουφάκη και Π. Καμμένου. Και για τα δύο ζητήματα στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις από τον Σεπτέμβριο, που είναι ικανές να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις, παρά την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να υποστηρίξει ότι «όλα είναι γνωστά». Για το πρώτο θέμα, η άρνηση του πρωθυπουργού για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αποδεικνύει την ενοχή του.
 
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι Εξεταστική θα γίνει, καθώς όπως λέει «τις συνέπειες εκείνης της περιόδου τις ζούμε μέχρι σήμερα». Την ίδια επιμονή θα δείξει η ΝΔ και στο σκάνδαλο των συνομιλιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, θέμα στο οποίο αναμένουν εξελίξεις μετά τη θερινή ανάπαυλα. Μάλιστα σχολίαζαν ως απόδειξη ενοχής, τη χθεσινή απουσία του υπουργού Άμυνας από τη Βουλή.
 
Στο στόχαστρο της ΝΔ, έχουν μπει και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, που μπορούν να κλονίσουν την κυβερνητική συνοχή. Ενδεικτική είναι η χθεσινή αναφορά του κ. Μητσοτάκη προς τα στελέχη του κ. Καμμένου: «σήμερα θα ψηφίσετε ό,τι σας πουν για την καρέκλα. Για ένα Υπουργείο, για πεντέξι θέσεις Υφυπουργών, για ένα έδρανο στην Ολομέλεια». newpost.gr