Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους ξανά η ΑΕΚ ύστερα από έξι χρόνια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γιουρόπα Λιγκ: Στους ομίλους ξανά η ΑΕΚ ύστερα από έξι χρόνια


25s15aekΒγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της, η ΑΕΚ ήταν συνεπής στο ραντεβού με την Ιστορία νικώντας την Μπριζ με 3-0 στο ΟΑΚΑ. Η Ενωση ήταν αντάξια των προσδοκιών και επέστρεψε στο Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από 6 χρόνια. Κορυφαίος της Ενωσης ήταν ο Αντρέ Σιμόες, σκοράροντας δύο γκολ για την πρώτη νίκη της Ενωσης στην ιστορία της κόντρα σε βελγική ομάδα. Εκπληκτική εμφάνιση και από τον σκόρερ του πρώτου τέρματος Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ενώ ξεχώρισαν και οι Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης και Λόπες. Η Ενωση αποθεώθηκε από περίπου 20 χιλιάδες οπαδούς της, οι οποίοι ζήτησαν επιτακτικά και την… επιστροφή του Αραούχο. Η Ενωση δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη βελγική ομάδα και δίκαια πήρε την πρόκριση βάσει της εικόνας των δύο αγώνων.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ενωση ήταν καταιγιστική. Ο Ελντερ Λόπες ήταν απροσπέλαστος βοηθώντας την ΑΕΚ να αναπτυχθεί πολύ σωστά. Από κεφαλιά πάσα του Πορτογάλου μεσοαμυντικού έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Κλωναρίδη να βγαίνει τετ α τετ, βλέποντας την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Χόρβατ, ο οποίος ήρθε σε ελάχιστη επαφή με την μπάλα, αλλοιώνοντας την τροχιά της. Η ΑΕΚ, ορμώμενη και από το κοινό της, άρχισε να γίνεται πιο επιθετικογενής και απείλησε με τον Χριστοδουλόπουλο κυρίως από στημένες φάσεις.

Στο 27ο λεπτό, ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι με ασίστ του Κλωναρίδη στον Σιμόες, ο οποίος πρόλαβε τον Χόρβατ, που τον ανέτρεψε. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον τερματοφύλακα των Βέλγων στέλνοντάς τον στην αντίθετη πλευρά του τέρματος. Ο Ελληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκοράρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά τον Κλωναρίδη, που είχε βρει δίχτυα για τελευταία φορά τον Δεκέμβριο του 2011 στον αγώνα Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ 1-3. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ταυτόχρονα δεν απειλήθηκε στιγμή από την Μπριζ. Στο 39ο λεπτό, ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας στο πρώτο μέρος Ελντερ Λόπες έκλεψε την μπάλα στον άξονα και συνεργάστηκε με τον Κλωναρίδη, βγάζοντας εξαιρετική σέντρα στον Χριστοδουλόπουλο, που με σκαστή κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, πριν έρθει ο Σιμόες να σκοράρει με το κεφάλι προ κενής εστίας. Το γήπεδο ξεσηκώθηκε βλέποντας μια ΑΕΚ αποφασιστική.

Σε δύο ακόμη περιπτώσεις μέχρι το ημίχρονο, άγγιξε το γκολ χωρίς να τα καταφέρει, με τους παίκτες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική ομάδα είχε ως πρωταρχικό στόχο να μην απειληθεί από τους Βέλγους προσπαθώντας να αποκρούσει τη φυσιολογική πίεση της ομάδας του Ιβάν Λέκο. Εξαιρουμένων των πρώτων 15 λεπτών, η ΑΕΚ περισσότερο απείλησε παρά απειλήθηκε. Κύριοι εκφραστές, ο συγκλονιστικός Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αλλά και ο Ούγκο Αλμέιδα, που προσέφερε πάρα πολλά στα περίπου 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Σε πολλές περιπτώσεις ο Κώστας Γαλανόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής χωρίς να σκοράρει, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με πάθος και δύναμη.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λόπες (61΄ Γιόχανσον), Κλωναρίδης (67΄ Αλμέιδα), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Γκάλο).
ΜΠΡΙΖ: Χόρβατ, Παλάσιος (46΄ Ραφαέλοφ), Ενγκελς, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Βανάκεν, Ντε Μποκ, Ντιαμπί, Βόσεν (Kουλς 46΄), Νακάμπα, Ντένις (Λιμπόμπε 59’). kathimerini.gr