Οι ανησυχητικοί λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να ουρείτε μέσα σε μια πισίνα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Οι ανησυχητικοί λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να ουρείτε μέσα σε μια πισίνα

Αν βρεθείτε σε μια πισίνα και ξαφνικά νιώσετε ένα ζεστό σημείο, πιθανότατα θα σκεφτείτε πως πρόκειται για ούρα. Τις περισσότερες φορές, αυτό είναι αλήθεια.

Ίσως έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να ουρούν ορισμένοι άνθρωποι μέσα στην πισίνα. Αλλά τι συμβαίνει πραγματικά;

Η ούρηση στον ωκεανό μπορεί να μην αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, μιας και η θάλασσα είναι μεγάλη. Ωστόσο, αν αυτό συμβεί σε μια πισίνα, υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να ουρήσετε στην πισίνα και ορισμένοι από αυτούς είναι πραγματικά δυνητικά επικίνδυνοι και μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, παρακάτω.

Πόσα άτομα ουρούν στην πισίνα;
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Εφημερίδα της Υδατικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, εξηγεί ότι περίπου το 17% των ανθρώπων ουρεί στην πισίνα.

Δηλαδή σχεδόν 1 στους 5 ανθρώπους! Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεστε σε μια πισίνα με 20 άτομα, οι πιθανότητες είναι ότι 4 από αυτούς έχουν ουρήσει εκεί!

Ακόμα και ο ολυμπιονίκης Μάικλ Φελπς, παραδέχθηκε ότι ουρεί τακτικά στην πισίνα.

Πόσα ούρα υπάρχουν σε μια μέση πισίνα;
Όχι και πολλά. Σύμφωνα με το NPR, είναι λιγότερα από το 1 εκατοστό του 1%, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Οι επιστήμονες υπολόγισαν πως σε μια πισίνα κατοικημένης περιοχής, υπάρχουν περίπου 7,5 λίτρα ούρων.

Γιατί είναι κακή η ούρηση στην πισίνα;
Μπορεί να σκεφτείτε πως δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, μιας και το χλώριο θα σκοτώσει τα βακτήρια. Ωστόσο, ο NPR εξηγεί: «Αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο το χλώριο, αλλά μια ισχυρή παρασκευή χημικών ουσιών που σχηματίζονται όταν το χλώριο συναντά ιδρώτα, έλαια σώματος και ούρα».

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία εξηγεί ότι όταν η οργανική ύλη από το σώμα μας αναμιγνύεται με τα χημικά μέσα στο νερό, σχηματίζουν υποπροϊόντα απολύμανσης (DBPs), τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

#1 Προκαλείται άσχημη οσμή
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η κλασσική μυρωδιά της πισίνας προέρχεται από το χλώριο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, προέρχεται από την ανάμειξη των ούρων με το χλώριο.

Τα ούρα, τα οποία αποτελούνται από ουρία, αναμειγνύονται με το χλώριο και σχηματίζουν την τριχλωραμίνη, η οποία ευθύνεται για τη μυρωδιά που συνδέουμε με τις πισίνες.

#2 Τα μάτια γίνονται κόκκινα
Η τριχλωραμίνη είναι επίσης η ουσία που κάνει τα μάτια να γίνονται κόκκινα μετά το μπάνιο, ειδικά αν κολυμπήσετε με τα μάτια ανοιχτά.

Έτσι, αν πάντα σκεφτόσασταν ότι το χλώριο κάνει τα μάτια σας κόκκινα και ερεθισμένα, σκεφτείτε το πάλι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το χλώριο που αναμιγνύεται με τα ούρα των ανθρώπων.

#3 Αυτή η πράξη έχει συνδεθεί με το άσθμα
Η τριχλωραμίνη και τα άλλα υποπροϊόντα απολύμανσης, έχει συνδεθεί με ορισμένα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, όπως το άσθμα.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό πιθανότατα δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ωστόσο, για όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα (ειδικά για τους επαγγελματίες κολυμβητές, που χρειάζονται πολύ οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματος για να αποδώσουν καλά), μπορεί να είναι επιζήμιο.

Πόσο κακό είναι στην πραγματικότητα;
Η ούρηση στην πισίνα δεν είναι ένα υπερβολικά σοβαρό αδίκημα, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα μπορούσε να κάνει κακό σε άλλους κολυμβητές της πισίνας.

Όχι μόνο είναι δυσάρεστο, αλλά έχει και κάποιες πολύ κακές παρενέργειες. Μην αφήσετε όλα τα παραπάνω να σας αποτρέψουν να κάνετε μπάνιο στις πισίνες, απλά να θυμάστε πως η ούρηση σε αυτές, δεν είναι καλή ιδέα.

Τι μπορείτε να κάνετε;
Μην ουρήσετε στην πισίνα! Τα ούρα δημιουργούν τα μισά από τα παραπροϊόντα απολύμανσης στο νερό της πισίνας, ενώ το άλλα μισά προέρχονται από οργανικά υλικά, όπως ο ιδρώτας και ανόργανα υλικά, όπως η λοσιόν στο δέρμα σας.

Αν σταματήσουν όλοι να ουρούν στην πισίνα, τα μισά από τα υποπροϊόντα θα εξαφανιστούν αμέσως!
Για να απαλλαγείτε ακόμη περισσότερο από αυτά, πλυθείτε πριν μπείτε στο νερό. Οι περισσότερες δημόσιες πισίνες, έχουν ειδικούς χώρους και πινακίδες που συνιστούν το ντους πριν το κολύμπι. Αυτός είναι και ο λόγος.