Το ερώτημα που εξόργισε τη νεαρή υποψήφια πρωθυπουργό της Ν.Ζηλανδίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Το ερώτημα που εξόργισε τη νεαρή υποψήφια πρωθυπουργό της Ν.Ζηλανδίας

Το ερώτημα που εξόργισε τη νεαρή υποψήφια πρωθυπουργό της Ν.ΖηλανδίαςΟργή προκάλεσε στην νέα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Νέας Ζηλανδίας η ερώτηση δημοσιογράφου σε τηλεοπτική συνέντευξη για το αν θα ήθελε να κάνει παιδί.

Η 37χρονη Τζακίντα Αρντερν, που είναι η νεότερη αρχηγός κόμματος, χαρακτηρίζει απαράδεκτο όταν οι εργαζόμενες γυναίκες ερωτώνται για τα σχέδια τους περί μητρότητας.

Τα ερωτήματα αυτά έχουν προκαλέσει μια έντονη συζήτηση γύρω από τον σεξισμό στη Νέα Ζηλανδία, η οποία οδηγείται στις κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Η 37χρονη πολιτικός βρέθηκε προσκεκλημένη σε τηλεοπτική εκπομπή και ο δημοσιογράφος την ρώτησε εάν αισθάνθηκε ποτέ πως θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην καριέρα και στην οικογένεια.

«Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί είμαι πολύ ανοιχτή στο να συζητάω αυτού του τύπου τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Για μένα η θέση μου δεν διαφέρει από τη γυναίκα που έχει τρεις δουλειές ή που στη δουλειά της έχει πολλές ευθύνες».

Σε δεύτερη, όμως, συνέντευξη που έδωσε η Αρντερν ερωτήθηκε ξανά για το θέμα και συγκεκριμένα για το δικαίωμα των Νεοζηλανδών πολιτών να γνωρίζουν ότι εάν την επιλέξουν για επόμενη πρωθυπουργό της χώρας, εκείνη μπορεί να αφήσει τη θέση της λόγω μητρότητας.

«Εάν είστε εργοδότης μιας επιχείρησης πρέπει να γνωρίζετε αυτό το πράγμα, όταν προσλαμβάνετε γυναίκες... αλλά σας ρωτάω είναι σωστό για μια πρωθυπουργό να αφήνει το γραφείο της λόγω μητρότητας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

Η 37χρονη πολιτικός εμφανώς θυμωμένη με την ερώτηση δήλωσε ότι οι γυναίκες της Νέας Ζηλανδία έχουν δικαίωμα να διατηρήσουν για τις ίδιες και μόνο τα σχέδια τους περί μητρότητας, τονίζοντας ότι είναι παράνομο οι εργοδότες να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις και διακρίσεις.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο το 2017 οι γυναίκες να πρέπει να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα στο χώρο εργασίας. Είναι απόφαση της κάθε γυναίκας το πότε θα επιλέξει να κάνει παιδί» δήλωσε. in.gr