Οδηγός είναι έξαλλος επειδή το μηχανάκι έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του. Μόλις όμως κοιτάζει κάτω στην άσφαλτο, παθαίνει ΣΟΚ… - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οδηγός είναι έξαλλος επειδή το μηχανάκι έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του. Μόλις όμως κοιτάζει κάτω στην άσφαλτο, παθαίνει ΣΟΚ…

Όποιος έχει βρεθεί μπροστά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ξέρει πόσο άβολο μπορεί να είναι, αλλά η ενόχληση αυτού του άντρα μετατράπηκε σε κάτι μεγαλύτερο από ό,τι φανταζόταν. Ο Sayd Omar Morales Akmad οδηγούσε σε ένα δρόμο με πολλή κίνηση στις Φιλιππίνες, όταν τον χτύπησε από πίσω ένας απρόσεκτος οδηγός μηχανής.

Ενοχλημένος από το χτύπημα, ο Sayd εξέτασε πρώτα τη ζημιά στο αυτοκίνητο του και μετά κοίταξε αν είχε χτυπήσει κανείς. Ο Sayd ήταν έξαλλος όταν ανακάλυψε ένα βαθούλωμα στο τέλεια διατηρημένο αυτοκίνητο και ετοιμάστηκε να λογομαχήσει άσχημα με τον οδηγό που τον είχε χτυπήσει.

Τότε αυτό που είδε στην άσφαλτο δίπλα στην πεσμένη μηχανή τράβηξε την προσοχή του. Στεναχωρημένος από την σκηνή, έκλεισε γρήγορα το στόμα του πριν πει οτιδήποτε.

Ο θυμός του μειώθηκε, όταν συνειδητοποίησε ότι η ζωή κάποιου είχε επηρεαστεί από το ατύχημα. Ο οδηγός της μηχανής που είχε πέσει πάνω στο αυτοκίνητο του ήταν ένας φτωχός ψαράς, ο οποίος κουβαλούσε μια τεράστια σακούλα με ρύζι και πήγαινε στο χωριό του. Η οικογένεια του βασιζόταν σε αυτό το φαγητό και τώρα ήταν όλο σκορπισμένο στον δρόμο.

Πιθανόν ο ψαράς να μην μπορούσε να αγοράσει άλλη σακούλα με ρύζι. Ο Sayd ανέβασε φωτογραφίες του σκηνικού στην σελίδα του στο Facebook σαν υπενθύμιση ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο οι άνθρωποι και οι ζωές τους.


Όταν έφτασε η αστυνομία για να κάνει αναφορά, ο ψαράς προσπάθησε να πάρει το φταίξιμο πάνω του και προσφέρθηκε να πληρώσει για την ζημιά. Αλλά ο Sayd δεν μπορούσε να το ανεχτεί. Είπε στους αστυνομικούς ότι δεν θα έκανε μήνυση.

Ο Sayd κατάλαβε ότι ήταν τυχερός που είχε ένα ωραίο αυτοκίνητο και ότι είχε χρήματα για να ταΐζει την οικογένεια του χωρίς να το σκέφτεται ιδιαίτερα. Αυτό που έκανε στην συνέχεια ήταν αδιανόητο – έπιασε το πορτοφόλι του και έσωσε μια δεσμίδα χρήματα στον άντρα που είχε προκαλέσει το ατύχημα. Ο ψαράς έβαλε τα κλάματα από την ευγενική χειρονομία!


Σε άλλες περιπτώσεις οι άνθρωποι φωνάζουν και κάνουν μηνύσεις. Ωστόσο, ο Sayd συγκινήθηκε βαθιά και πήρε ένα πολύ σημαντικό μάθημα εκείνη τη μέρα, κάτι που η σοφή γιαγιά του του είχε διδάξει πολύ καιρό πριν:

«Μπορείς πάντα να αντικαταστήσεις τα χαμένα αντικείμενα, αλλά ποτέ τον χαμένο σεβασμό ή την αγάπη για τους άλλους.» Να είστε ευγνώμονες για ό,τι έχετε. Ακόμη και τα μικροπράγματα, όπως λίγοι κόκκοι ρυζιού, μπορούν να κάνουν την διαφορά.