Μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Κύθηρα

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Κυπριωτιάνικα, ενώ σε πολλά σημεία του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα.
Σκληρή μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11:00, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, ενώ τα εναέρια μέσα αποχώρησαν μόλις νύχτωσε.
Παράλληλα, πηγές της Πυροσβεστικής τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς. Στη συνέχεια, όμως, ο δήμαρχος ζήτησε να εκκενωθεί ο συγκεκριμένος οικισμός. Παράλληλα σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, σε ορισμένες περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ρεύμα, λόγω της πυρκαγιάς.
Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 22 ατόμων.
Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη της Ηλείας.
Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. news247.gr