Γονείς Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: 'Πήγε Ελλάδα για να νιώθει ασφαλής' - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γονείς Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο: 'Πήγε Ελλάδα για να νιώθει ασφαλής'

Σοκάρουν με τις δηλώσεις τους οι γονείς του 22χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Ζάκυνθο.
Οι γονείς του Bakari Jaward Henderson, του 22χρονου Αμερικανικού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 7 Ιουλίου στη Ζάκυνθο, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν για τη δολοφονία του γιου τους στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Η μητέρα του άτυχου νεαρού, Jill, και ο ο πατέρας του, Phil Henderson είπαν ότι ο γιος τους αισθανόταν πιο άνετα στο εξωτερικό από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θεώρησε ότι ήταν πιο ασφαλές για εκείνον να είναι στην Ευρώπη και στο εξωτερικό (από ότι στις ΗΠΑ)» είπε η Jill αναφερόμενη στα πρόσφατα κρούσματα ρατσιστικής βίας κατά Αφροαμερικανών που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αμερική.
Η παρουσιάστρια Gayle King στάθηκε στην τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο του 22χρονου νεαρού, ο οποίος κατέφυγε στο ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.
Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Η οικογένεια του ανέφερε πως ο 22χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πρότζεκτ, σύμφωνα με το οποίο θα ξεκινούσε δική του σειρά ρούχων.
Υπενθυμίζεται  ότι ο τσακωμός που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του Bakari Jaward Henderson από μια ασήμαντη αφορμή: ένας Αμερικανός από την παρέα του άφησε ένα άδειο μπουκάλι μπύρας στο τραπέζι μιας παρέας Σέρβων.
Οι Σέρβοι με επικεφαλής έναν 32χρονο Βρετανοσέβρο μπράβο στράφηκαν εναντίον της παρέας των Αμερικανών και άρχισαν να βρίζουν και ο τσακωμός ξεκίνησε μέσα στο κατάστημα στις 3 τα ξημερώματα και συνεχίστηκε έξω από το μπαρ, όπου οι Σέρβοι κατεδίωξαν τους Αμερικανούς.
Οι τελευταίοι έφυγαν τρέχοντας και άφησαν δυστυχώς πίσω τον 22χρονο φίλο τους, με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι Σέρβοι να του επιτεθούν συγκεκριμένα ο 32χρονος Βρετανό-Σέρβος μπράβος και ο 34χρονος Έλληνας μπάρμαν, μαζί με τουλάχιστον 10 Σέρβους, να τον ρίξουν κάτω και να αρχίσουν να τον γρονθοκοπούν σε όλο του το σώμα ακόμα και στο κεφάλι, προκαλώντας του κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις… Σε όλη την διάρκεια αυτού του ανηλεούς ξυλοδαρμού, μάταια οι φίλοι του θύματος φώναζαν στους δράστες να τον αφήσουν ήσυχο.
Οι δύο ομάδες ανδρών που ενεπλάκησαν στον καυγά είχαν καταναλώσει ιδιαίτερα σημαντικές ποσότητες αλκοόλ.  news247.gr