Βρήκαν νεαρό όρνιο στη θάλασσα της Ελούντας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Βρήκαν νεαρό όρνιο στη θάλασσα της Ελούντας

Βρήκαν νεαρό όρνιο στη θάλασσα της ΕλούνταςΈνα ακόμη νεαρό όρνιο εντοπίστηκε στην θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Τσοφλίκι της Ελούντας. Οι λουόμενοι το είδαν να πέφτει στο νερό και έσπευσαν να το βγάλουν από την θάλασσα.
Ο κος Γεώργιος Πικράκης  - που είναι και διασώστης – αφού το βοήθησε επικοινώνησε με τους εθελοντές μας οι οποίοι με τη βοήθεια της Δ/νσης Δασών Ν. Λασιθίου παρέλαβαν το ζώο.
Πρόκειται για φετινό μικρό πουλί (το μέγεθος ξεγελά γιατί τα πουλιά αναπτύσσονται και παίρνουν το μέγεθός τους πολύ σύντομα), 7-8 μηνών περίπου, το οποίο  λόγω απειρίας απομακρύνθηκε, χάθηκε από την ομάδα του και ο αέρας το έριξε στην θάλασσα. Ήταν πολύ τυχερό που έπεσε σε μέρος όπου υπήρχαν λουόμενοι και που αντέδρασαν άμεσα. Παίρνει την κατάλληλη αγωγή και ήδη σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Λόγο του πολύ νεαρού της ηλικίας του δεν θα απελευθερωθεί άμεσα γιατί δεν έχει καλές ελπίδες επιβίωσης αλλά θα μείνει στο ΕΚΠΑΖ σε μεγάλο κλωβό με άλλα του είδους του και θα απελευθερωθεί του χρόνου.
Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί στην θάλασσα πρέπει αμέσως να το βγάλουμε από το νερό, να το ασφαλίσουμε σε κάποιον κλειστό χώρο και να απευθυνθούμε στην αρμόδια Δ/νση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην αρμόδια οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες.
Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τον διευθυντή της Δ/νσης Δασών Ν. Λασιθίου κο Μανώλη Συλιγάρδο για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση, αλλά και το Δασοφύλακα από το Δασοφυλακείο Νεαπολέως κο Γεώργιο Πρινιωτάκη που παρέλαβε και μετέφερε το άτυχο ζώο με μεγάλη φροντίδα και προσοχή.ornio02ornio03
newsbeast.gr