Όταν την βρήκαν δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει και τα έκανε συνέχεια πάνω της. Η ιστορία της σοκάρει ακόμα και σήμερα… - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Όταν την βρήκαν δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει και τα έκανε συνέχεια πάνω της. Η ιστορία της σοκάρει ακόμα και σήμερα…

Στην εποχή της, αυτή η περίπτωση παιδικής κακοποίησης ήταν μοναδική στις ΗΠΑ. Ένα νεαρό κορίτσι πέρασε ένα φρικτό βασανιστήριο που κατέστρεψε ολόκληρη την ζωή της και την επηρεάζει ακόμα και σήμερα.

Το 1957 η Genie – το ψευδώνυμο που δόθηκε στην Susan Wiley για να την προστατέψουν – γεννήθηκε στο Arcadia της Καλιφόρνια. Από την ηλικία των 2 ετών, ο ψυχικά άρρωστος πατέρας της, Clark Wiley, την κρατούσε απομονωμένη, κλειδωμένη μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και την ανάγκαζε να φοράει ζουρλομανδύα.

Την έδενε σε ένα γιογιό τη μέρα και στην κούνια το βράδυ. Ο Clark πίστευε ότι έτσι προστάτευε την κόρη του από το κακό του εξωτερικού κόσμου μετά τον θάνατο της μητέρας του σε τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η γυναίκα του και μητέρα της Genie είχε επίσης ψυχολογικά προβλήματα. Μετά από ένα ατύχημα στην παιδική της ηλικία, η όραση της επιδεινωνόταν και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση της κόρης του. Ο αδερφός της Genie ήταν πολύ μικρός για να επέμβει.

Genie Wiley

Ο Clark πίεζε την μητέρα και τον αδερφό να μην μιλάνε με την Genie ούτε να έχουν οποιαδήποτε σχέση μαζί της. Όλοι έπρεπε να είναι ήσυχοι. Αν η Genie έκανε κάποιον θόρυβο, ο πατέρας της την χτυπούσε και της φώναζε μέχρι που γινόταν το πρόσωπο του μπλε – αυτή ήταν η μόνη ανθρώπινη επαφή που είχε το βασανισμένο παιδί όσο ήταν αιχμάλωτο. Οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ήταν συντριπτικές.

Infancia salvaje: la impresionante galería de fotos de los niños que crecen como…

Η έλλειψη ερεθισμάτων λόγω του εγκλεισμού της είχε βλαβερή επίδραση στην σωματική και νοητική ανάπτυξη της Genie. Πολλά μέρη του εγκεφάλου της, όπως η περιοχή ομιλίας του Wernicke δεν αναπτύχθηκαν και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει. Δεν αντιδρούσε ούτε σε ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες. Σε ηλικία 13 ετών έμοιαζε με 7χρονη.

With Genie approaching her 60th birthday, her fate remains an enigma.

Σε αυτή την ηλικία την ανακάλυψαν το 1970. Μετά από καβγά με τον άντρα της, η μητέρα της Genie, στην ουσία τυφλή, έφυγε από το σπίτι και κατάφερε να πάρει την κόρη της μαζί της.

Μόλις έφτασαν στο γραφείο κοινωνικής ασφάλειας, το προσωπικό παρατήρησε ότι η εμφάνιση της Genie δεν ταίριαζε με την πραγματική της ηλικία. Επίσης, ήταν σοβαρά υποσιτισμένη. Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή, ο Clark αυτοκτόνησε.

Clark and Irene Wiley (with 1st "surviving" son) Parents of Susan "Genie" Wiley Feral Genie

Όταν την πήγαν σε νοσοκομείο παίδων, την εξέτασαν διάφοροι ειδικοί, ανάμεσα τους ψυχολόγοι και γλωσσολόγοι. Οι ερευνητές ενδιαφέρονταν να δουν αν η Genie θα μπορούσε να μάθει να μιλάει σε τόσο προχωρημένο στάδιο. Τότε μπορούσε να πει μερικές μόνο λέξεις, όπως «μπλε», «πορτοκαλί», «μητέρα» και «φύγε» εκτός συμφραζομένων.

Και η κοινωνική συμπεριφορά της ήταν υποανάπτυκτη. Όταν αγχωνόταν, τα έκανε πάνω της. Δεν είχε προσωπικά αντικείμενα, αυτοϊκανοποιούνταν μπροστά σε άλλους και έφτυνε όλη την ώρα. Ήταν εντελώς παθητική και δεν έδειχνε ενσυναίσθηση.

The Horrific Story of ‘Genie': the Feral Child Who Suffered at the Hands of Her Sadistic Father.

Παρ’όλο που κατάφερε να επεκτείνει το λεξιλόγιο της και τις συναναστροφές της με τους ανθρώπους, δεν μπορούσε ακόμη να μείνει μόνη της. Ήταν ιδιαίτερα σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν μπορούσε να σχηματίσει προτάσεις με νόημα ακόμα και μετά από 5 χρόνια εκπαίδευσης.

Οι περιοχές του εγκεφάλου της που έπρεπε να είχαν εκπαιδευτεί σε μικρότερη ηλικία ώστε να μπορεί να μάθει να μιλάει είχαν καταστραφεί – δεν υπήρχε γυρισμός. Το 1975, η χρηματοδότηση για έρευνα κόπηκε, γιατί πλέον δεν υπήρχε επιστημονικό ενδιαφέρον. Τότε η ζωή της Genie πήρε ακόμα μία τραγική τροπή.


Όταν η κηδεμονία δόθηκε στην μητέρα, η Genie επέστρεψε στο σπίτι όπου είχε υποφέρει τόσο. Φυσικά, η μητέρα της δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Άλλαξε πολλές ανάδοχες οικογένειες και κατέληξε σε ένα ίδρυμα στο Λος Άντζελες, όπου ζει ακόμα. Μόνο λίγοι γνωρίζουν τι κάνει σήμερα η 60χρονη Genie, γιατί απαγορεύεται να επικοινωνήσει κανείς μαζί της.

ht_wiley4_080515_ssv.jpg

Δείτε στο παρακάτω βίντεο περισσότερα γι’αυτή την σοκαριστική περίπτωση κακοποίησης:

Τα παιδιά που μεγαλώνουν απομονωμένα από τους ανθρώπους ή έχουν περάσει τα πρώτα τους χρόνια σε τόσο φρικτές συνθήκες είναι γνωστά ως «άγρια παιδιά». Μετά από τόσα ψυχικά μαρτύρια, η περίπτωση της Genie δεν έχει προηγούμενο. Ελπίζουμε να βρήκε κάποια ανακούφιση στην ζωή της.