"Άνευρο" ευρωπαϊκό αντίο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

"Άνευρο" ευρωπαϊκό αντίο

Ο Αντρές Τσάβες μετά το δοκάρι στο ματς με την ΑθλέτικΜε ήττα και μέτρια εμφάνιση αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Αθλέτικ στο "Σαν Μαμές" με γκολ του Μουνιαΐν στο 22' και αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Με ήττα και μέτρια εμφάνιση αποχαιρέτησε ο Παναθηναϊκός τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 1-0 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο "Σαν Μαμές" με γκολ του Μουνιαΐν στο 22' και αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. 

"'Ανευρη" η εικόνα του Τριφυλλιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τους Πράσινους να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και έλλειψη ενέργειας. Η Αθλέτικ με σωστή διαχείριση του αγώνα, "υπνώτισε" τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, πέτυχε το γκολ που ζητούσε στο πρώτο μέρος και στο ...ρελαντί "σφράγισε" το εισιτήριο της πρόκρισης. 

Κακή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ζέκα ξεχώρισε σε άλλο ένα παιχνίδι για την απόδοση του.   

Τα πλάνα των προπονητών

Ο προπονητής της Αθλέτικ, Χοσέ Άνχελ Θιγάντα επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για την ομάδα του. Ο Ερέριν αγωνίστηκε κάτω από τα γκολποστ των Βάσκων, Λαπόρτε και Ετσέιτα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Μπαλενθιάγα (αριστερά) και Λέκουε (δεξιά) έπαιξαν στα "φτερά". Οι Μπενιάτ και Σαν Χοσέ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ της Αθλέτικ, ενώ οι Ινίγο (αριστερά), Μουνιαϊν και Σουσαέτα (δεξιά) έπαιξαν πίσω από τον Αντούριθ, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων. 



Φανέλα βασικού για πρώτη φορά πήρε ο Αντρές Τσάβες στο "Σαν Μαμές", ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε και τον Ματίας Γιόχανσον στην ενδεκάδα του Τριφυλλιού. Οι Πράσινοι παρατάχθηκαν στη ρεβανς με τη Μπιλμπάο σε σχηματισμό 4-1-1-1 και τον Βλαχοδήμο στη θέση του τερματοφύλακα, Κολοβέτσιος και Κουτρουμπής έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα δύο άκρα αγωνίστηκαν οι Χουλτ (αριστερά) και Γιόχανσον (δεξιά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, στις "πτέρυγες" αγωνίστηκαν οι Λουντ (δεξιά) και Καμπέσας (αριστερά), ενώ ο Λουτσιάνο έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Τσάβες. 

Μια στιγμή αδράνειας…

Οι Βάσκοι μπήκαν στο ματς με διάθεση να πιέσουν και απείλησαν τους Πράσινους στο 2ο λεπτό , όμως ο Γιόχανσον πρόλαβε τον Αντούριθ στο ύψος του πέναλτι και έδιωξε τον κίνδυνο, προτού "οπλίσει" ο Ισπανός επιθετικός, ενώ το δοκάρι του Λαπόρτε στο 14ο λεπτό είναι ως μη γενόμενο, αφού ο βοηθός διαιτητής υπέδειξε ορθώς οφσάιντ τον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικ.  

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο εικοσάλεπτο, κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και με υπομονή πέτυχαν το στόχο τους. Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε ...κοιμώμενη στο 22ο λεπτό και το πλήρωσε. Ο Αντούριθ έκανε άνω κάτω τους Πράσινους, έδωσε εξαιρετική πάσα στον Σουσαέτα που είχε κάνει την κίνηση από δεξιά και ο Μουνιαϊν έγινε αποδέκτης της μπάλας, κάνοντας εύκολα το 1-0. 

Το Τριφύλλι ισορρόπησε σταδιακά το παιχνίδι, ανέβασε το ρυθμό του, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους στο 29ο λεπτό με μακρινό σουτ του Καμπέσας, ενώ ο Εκουαδοριανός χαφ προβλημάτισε τους Βάσκους και τρία λεπτά αργότερα με το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή. 

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Πράσινους στο 41’ με δοκάρι του Τσάβες μετά από δυνατό σουτ του Αργεντινού και τον Καμπέσας στο ριμπάουντ να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Ερέριν μετά από προσπάθεια μέσα από την μεγάλη περιοχή της Αθλέτικ. 

Ο Παναθηναϊκός απείλησε τους Βάσκους στο 42’ με δυνατό και μακρινό σουτ του Λουτσιάνο και η προσπάθεια του Βραζιλιάνου επιθετικού ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ίδιο έργο θεατές


Με ευκαιρία του Αντούριθ στο 47’ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στο «Σαν Μαμές», ενώ στο 52ο λεπτό ο έμπειρος επιθετικός της Αθλέτικ απείλησε ξανά τον Βλαχοδήμο με κεφαλιά. 

Επικίνδυνη στιγμή για το Τριφύλλι στο 55’ με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το δυνατό σουτ του Σαν Χοσέ, ενώ ο Κουτρουμπής πρόλαβε τον Σουσαέτα στο 61’, προτού ο παίκτης της Αθλέτικ βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. 



Μετά από ατομική προσπάθεια, ο Ινίγο απείλησε τους Πράσινους με δυνατό σουτ στο 61’, ενώ το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο και τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα επιθετικά ρίσκα μετά την είσοδο στο ματς των Άλτμαν και Μολίνς, όμως οι Βάσκοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 71’ με μεγάλη ευκαιρία του Αντούριθ. Ο επιθετικός της Αθλέτικ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βλαχοδήμο, ωστόσο η έξοδος του τερματοφύλακα των Πράσινων ήταν καθοριστική. 

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε σημάδια κόπωσης στο τελευταίο 20λεπτο, η Αθλέτικ έριξε το ρυθμό της και διαχειρίστηκε προσεκτικά το παιχνίδι, χάνοντας άλλη μια ευκαιρία με τον Ινίγο στο 86' μετά από όμορφη πάσα του Γουίλιαμς.

Τεράστια ευκαιρία για τους Πράσινους στο 87' με τον Λουτσιάνο μέσα από την περιοχή της Αθλέτικ να στέλνει τη μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Ερέριν, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μολίνς με μακρινό σουτ απείλησε τον τερματοφύλακα της Μπιλμπάο. 

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Βάσκους να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τους Πράσινους προβληματισμένους για την μέτρια εμφάνιση τους. 


Αθλέτικ Μπιλμπάο - Παναθηναϊκός 1-0

Διαιτητής: Μπενουά Μπαστιάν (Γαλλία

Βοηθοί Διαιτητές: Φρεντερίκ Χακέτ , Ικάμ Ζακράνι (Γαλλία)

Τέταρτος Διαιτητής: Μπενουά Μιγιό (Γαλλία)

Κίτρινες κάρτες: 75' Λέκουε - 27’ Γιόχανσον, 34’ Λουτσιάνο

Κόκκινη: -

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερέριν, Μπαλενθιάνγα, Λαπόρτε, Ετσέιτα, Λέκουε, Μπενιάτ (74’ Ρίκο), Σαν Χοσέ, Ινίγο, Μουνιαΐν (79' Ακέτσε), Σουσαέτα (64’ Γουίλιαμς), Αντούριθ 

Παναθηναϊκός ( Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Γιόχανσον, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ ( 66’ Μολίνς), Καμπέσας (66’ ‘Αλτμαν), Λουτσιάνο, Τσάβες (74’ Δώνης) novasports.gr